DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Adrien Tambay Playboy színekben indul a DTM sorozatban

A szezonnyitó előtti utolsó hivatalos DTM teszten mutatta be az Audi a még hiányzó Audi RS 5 DTM versenyautók arculatát. A jól ismert fekete Playboy logó ismét visszatér a DTM versenyeire, ezúttal Adrien Tambay autóján.

 

Ezen a héten hétfőtől csütörtökig mind a nyolc Audi gyári pilóta keményen dolgozik, hogy a május 4-i DTM szezonnyitó versenyre felkészüljön. A csapat - köztük a DTM tavalyi bajnoka, Mike Rockenfeller és a kétszeres bajnokok, Mattias Ekström és Timo Scheider - a rendelkezésre álló tesztelési időt négy Audi RS 5 DTM versenyautó között osztotta fel. Miután a rendkívül sikeres budapesti teszteken a lehetséges legjobb nyolc időből ötöt az Audi pilótái "hoztak el", a hockenheimi felkészülés a folyamatok tökéletesítésére, versenyhelyzetek szimulálására és a beállítások pontosítására fekteti a hangsúlyt.

 

"Az izgalom a szezonkezdet közeledtével fokozódik. Ez a versenyzőkön, a mérnökökön és a szerelőkön egyaránt érződik." - nyilatkozta Dieter Gass, az Audi Sport DTM-igazgatója. "Elégedettek vagyunk az eddigi felkészüléssel és kijelenthetjük, hogy a korábbi évek hasonló időszakához képest határozottan előrébb járunk. Ennek ellenére Hockenheimben is rengeteg a tennivalónk. Mivel a versenyhétvégén csupán egy szabadedzésre lesz lehetőség az időmérő előtt, ezért az utolsó tesztek arról is szólnak, hogy a lehető legjobb alapbeállítást megtaláljuk május első hétvégéjére. Éppen ezért négy kemény, munkával teli nap vár még ránk."

Adrien Tambay különösen motiváltan vághat neki a főpróbának: versenyautójának arculatával a 23 éves francia az új "Playboy" a DTM mezőnyében. Tambay ezt mosolyogva kommentálta: "Egy fiatal versenyzőnek, mint amilyen én is vagyok, egyértelmű, hogy a Playboy tökéletes szponzor. Büszke vagyok rá, hogy a Playboy-nyuszival a motorháztetőmön versenyezhetek. De ami még ennél is fontosabb az az, hogy mindemellett gyors is legyek."

 

Látványos külsőt kapott Edoardo Mortara versenyautója is, amely az Audi sportos RS modelljeit hirdeti feltűnő piros grafikájával. Az újonc Nico Müller a 2014-es szezonnak az Audi Financial Services logójával a motorháztetején vághat neki. Mike Rockenfeller ismét a Schaeffler Csoport szineiben áll rajthoz, az ő versenyautójának megjelenését már ismerhetjük jól, köszönhetően - többek között - a 2011-es és 2013-as bajnoki címnek is.

 

A hockenheimi teszt ideje alatt a nézőtér nyitva áll az érdeklődők előtt. A DTM 2014-es szezonjának versenyeire jegyeket a www. audi-motorsport.com/dtm internetes oldalon igényelhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: