DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
WTCC

Csúszhat egy évet Loeb WTCC-s bemutatkozása

Sebastien Loeb a rali világbajnokságtól távol tölti napjait a WTCC-s projekt megvalósítása érdekében. Most úgy tűnik, nem áll jól a szénája, ugyanis ha nem kapják össze magukat a mérnökök, akkor akár 2014 helyett 2015-re kell időzítenie a pályaautózásban való debütálását.

A kilencszeres rali világbajnok megfordult például a McLaren-nél, ahol kipróbálta a csapat pályaautóját, de végül úgy döntött, mégis a Citroen-nel próbálja meg a túrabajnokságot. Jelen pillanatban egy 1,6-os turbófeltöltős DS3-assal próbálkozik, ám felvetődött egy új típusra való váltás. A mérnökök a DS4-est szintén esélyesnek tartják a WTCC pályáira, ám ezt a modellt teljes egészében meg kellene terveznie a Citroen-nek.

Az eddig megtett körök ugyan azt bizonyítják, hogy az átalakított DS3-as megbízható lenne, és a felfüggesztés illetve a motor is kiváló teljesítményt mutatott. Ennek ellenére a fejlődés hívei, és szeretnének továbblépni a DS4-esre.

Természetesen még a Citroen projektje sem végleges, hiszen a támogatók megszerzése javában folyamatban van, és biztos csak akkor lesz a dolog, ha sikerül megtalálni a hátteret Loeb számára. Ezek ismeretében érthető Sebastien Loeb aggodalma, ugyanis ha a DS4-es mellett döntenek, akkor megeshet, hogy plusz egy évet rá kell számolnia a debütálásra a tervezési fázis miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: