DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Tereprali (TR)

Akik mániákusan imádják a Dél-Nyírséget

Vannak helyek, amelybe az emberfia képes teljesen belehabarodni.

Így járt a Dél-Nyírséggel a Varga Racing Team egysége, Varga Imre és Szegedi Ferenc is, akik már az első, 2011 szeptemberében tartott itteni futam alkalmával megszerették a térséget, az itteni pályákat, a finom étkeket és a helyi emberek kedvességét, autósport iránti lelkesedését. A pilóta 2012-ben szakágvezetőként felvállalta a futam életben tartását, idén pedig újra sokat tett azért, hogy versenyautók porolhassanak a nyírségi homokbuckákon.

 

- Nem titkolom, hogy az első verseny óta imádom az itteni légkört, jó érzés évről évre visszatérni ide, ahol immár barátok fogadnak bennünket. örülök annak, hogy a tereprali gyökereket eresztett errefelé, ráadásul mindez a szemünk láttára történt és nagyon bízunk abban, hogy a hagyomány a jövőben is folytatódik, tovább erősödik - mondta a pilóta-csapatvezető.



Varga és Szegedi tavaly közös pályafutásának legjobb eredményét produkálta azzal, hogy kategóriabajnokok lettek és az abszolút értékelés 2. helyén végeztek, az idei szezon eddigi részében azonban nem alakultak túl jól a dolgaik. A Nissan King Cab versenygépet év közben fejlesztgetik, amely nem épp egyszerű feladat és a folyamatos finomítás rendszeresen rányomja a bélyegét az eredményekre.

 

- Terveztük egy új autó beszerzését, de a gazdasági környezet ezt nem tette lehetővé, s mire ez kiderült, már a nyakunkon volt az évad rajtja. Maradtunk a régi autóval és megkezdtük az átalakítását: motor- és futómű terén sokat újítottunk, de az eredményeinken sajnos ez még nem látszik meg. A nagykállói hétvégére nagyon készülünk és bízunk abban, hogy ott több szerencsénk is lesz, mint az év eddigi futamain - mondta Varga Imre, aki tavaly és tavalyelőtt kitűzte a nagykállói lobogót az autójára és feltett szándéka, hogy a zászló ezúttal is ott lesz a Nissanon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: