DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Kaposiék felfokozott harci kedvvel indulnak a Dél-Nyírségbe

Egy hónapnyi szünet után a Dél-Nyírség felé veszi az irányt a GTA Motorsport versenyzőpárosa, Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett: a különítmény a tereprali-ob és a Közép Európai Zóna Trófea (CEZ) idei hatodik futamán, az Adrenalin Kupán indul Nagykálló térségében. Ott, ahol 2013 elején először versenyeztek együtt a Nissan Pickup fedélzetén"

A békéscsabai alakulatnak a kieséssel zárt hazai Világkupa-futam, a Hungarian Baja óta volt elég ideje a versenyautó kijavítására és felkészítésére, így a Nissan mostanára újra tökéletes állapotba került. Rajtra kész a pilóta és navigátora is, akik azzal a határozott céllal készülnek a 450 kilométer össztávú megmérettetésre, hogy szeretnék életben tartani esélyeiket a dízel kategória tavaly megszerzett bajnoki címének megvédésére.

 

"Az évad eddigi része meglehetősen változatos volt számunkra, jóból és rosszból egyaránt kijutott, s bár a mostani futam nevezési listája is roppant erősnek tűnik, hiszünk abban, hogy lehet sanszunk a dízel bajnoki cím megvédésére" - mondta a pilóta, Kaposi Zoltán, aki jelenleg 38 egységgel a 2. helyen áll a gázolajos járgányok ponttáblázatán. "A nagykállói verseny nagy kedvencem, imádom az ottani pályákat és a mindig lelkes, rendkívül barátságos közönséget is. 2012-ben a 2. helyen végeztem, ám egy technikai malőr miatt nem tarthattuk meg az eredményt, a tavalyi verseny pedig azért emlékezetes, mert ott versenyeztünk először együtt Nikivel. Azóta már GTA Motorsport néven futunk és szeretnénk az ottani szurkolóknak is megmutatni azt a családias, ám a versenyzést mindenek felé helyező szellemiséget, amelyet képviselünk."

 

 



Rajtol az Adrenalin Kupán a különítmény TH-csoportos Toyota Land Cruiserével induló Lovász György és Balda László alkotta elsőéves páros is, akik az évad eleje óta minden futamon elindultak, sikerben, kudarcban egyaránt volt részük és a kemény kihívás nemhogy elvette volna, sokkal inkább meghozta az étvágyukat. "Ami csak megtörténhetett, az meg is történt idén velünk, estünk, keltünk, hol jól, hol rosszul szerepeltünk, a domonyi sprintfutamon pedig már az első kategóriaelsőségünk is megvolt. A dél-nyírségi futamról sok jót hallottam, már nagyon várom, hogy megmutassuk magunkat az ottani közönségnek - mondta a pilóta, Lovász György, aki társával jelenleg a 2. helyet birtokolja a TH-csoportban.

 

A dél-nyírségi viadal szeptember 19-én, pénteken délután a prológgal veszi kezdetét, majd szombaton öt, vasárnap pedig négy szelektív szakasz vár a versenyzőkre Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében. A díjátadó ceremóniát a tervek szerint vasárnap 16 órától tartják a nagykállói Szabadság téren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: