DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali (TR)

Opel Dakar Team: Lóerők harca (videó)

Ágyúval lőttek rá, s ha ez nem lett volna elég, kőhajítóval is próbálták eltalálni, majd pedig karddal rohantak utána - nem mindennapi kalandokban volt tehát része az Opel Mokkának, és persze legénységének, Szalay Balázsnak és Bunkoczi Lászlónak.

 

Az Opel Dakar Team "Lóerők harca" címmel filmet forgatott, amellyel a nemzeti ünnepünk után néhány nappal történelmi hőseink és helyszíneink, a magyar harcosok előtt szeretett volna tisztelegni. Közben persze elképesztő kalandokon ment keresztül - hiszen nem mindennap fordul elő, hogy pirotechnikai eszközök robbannak egy versenyautó körül, s az sem, hogy egy terepralis páros elfoglalja Sümeg várát. 

 



 "A három nap alatt egyszer ért igazi meglepetés, amikor a forgatókönyv szerint a motorháztetőn landoló lovag túl nagy lendülettel érkezett, és vállal beütötte a szélvédőt. Akkor egy kicsit meghökkentem, de szerencsére nem történt baj, csak a szélvédő bánta. Egyébként pedig lenyűgözött a lovak ereje, robbanékonysága, és a várba vezető keskeny út, amely tényleg annyira szűk, hogy a gumikon látszott a nyoma, ahogy behajtottunk a kapun" - mondta Szalay Balázs, aki maga is nyeregbe pattant a háromnapos forgatás során, igaz, ez utóbb nem került a filmbe.   

 

"Sohasem lőttek még rám, és sohasem ütöttem ki valakit lándzsával a nyeregből. S hogy mi tetszett a legjobban? A lelkesedés, amivel a lovagok a munkájukat végzik. Nagyon jó, hogy ennyire szeretik azt, amit csinálnak" - tette hozzá Bunkoczi László, akiről kiderült, nemcsak a méterszámlálóval bánik ügyesen, hanem a lándzsával is. Nem akarjuk lelőni a poént, legyen elég annyi: a kardozós, nyilazós, üldözős csata a forgatókönyv szerint azért robban ki a versenyzők és a terepralisok között, mert utóbbiak véletlenül levernek egy címert, a lovagok pedig válaszul ellopják a az Opel-jelet a Mokka elejéről" 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: