DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Dobogóval búcsúzott a nyártól Nagy Norbi

A hétvégén a Slovakia Ringen került megrendezésre a FIA CEZ Zóna Bajnokság Endurance 2 órás futama, ahol Nagy Norbi és csapattársa, Herter Guszti a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A pilótáknak nemcsak a magyar és nemzetközi ellenfelekkel kellett megküzdeniük, hanem az időjárási körülményekkel is. A folyamatosan szakadó eső és a leszálló este kivette a csapatok és a szurkolók erejét egyaránt, de kárpótolt mindent a díjkiosztó. Nagy Norbiról köztudott, hogy szereti az esős versenyeket, az idén még nem is indult olyan futamon, ahol ne esett volna.

 

A verseny után Nagy nyilatkozta, hogy "Az első vízfüggönyös kanyar után már tudtam, hogy végig élvezni fogom az első órát, ahol nekem kell teljesítenem. Az első fél órában arra törekedtem, hogy minél nagyobb előnyre tegyek szert a mögöttem lévőkkel szemben és utána már sikerült konstans köröket teljesítenem. A hosszútávú versenyek teljesen más vezetési stílust és fizikai állapotot igényelnek, mint egy sprint futam. Itt be kell osztani a gumikat, a benzint, nem szabad értékes időt veszíteni az esetleges plusz kiállásokkal.Csapattársam már rutinos endurance versenyzőnek számít, de Herter Gusztival azért erre a futamra is készültünk, a helycsere még így, az esőben is "rekord" idő alatt megtörtént és az RCM Motorsport csapata, akik ezen a hétvégén biztosították az aszisztenciát nekünk, bravúrosan teljesítették a feladatot az időjárási viszonyok ellenére is. Ezúton is köszönöm nekik."

 




Herter Guszti a második órában magabiztosan hozta be a célba harmadikként a Seat Leon Super Cup autót annak ellenére, hogy neki már sötétben kellett végig autóznia. "Nagyon élveztem a futamot több szempontból is. Mivel indulunk a 12 és a 24 órás versenyen is Norbival, a mostani körülményeket tekintve ezt egy tökéletes felkészülési futamnak is mondhatjuk." - nyilatkozta Guszti a verseny után.

 

RCM CUP


Nagy Norbit az autósport kedvelői ezen a hétvégén nemcsak a két órás versenyen láthatták, hanem az RCM CUP-ban is kipróbálta magát, mint vendégversenyző. Csuti László, az RCM Motorsport tulajdonosa meghívására ugyanis beült egy Suzuki Swift versenyautóba.


A futamok után így vélekedett Norbi: "örültem a meghívásnak, mert ez egy teljesen más kategória, mint amikben én az elmúlt években versenyeztem. Ez egy más típusú vezetési stílust igényel, és itt nincs "segítségünkre" a lóerő. Nagyon élveztem és jót csatáztam a többiekkel. Nem akartam nagyon az élboly versenyállásába beleszólni, hiszen ők egész évben mennek, itt már nekik is nagy volt a tét! Arra mentem, hogy élvezzem a futamot, a versenyzést és legyenek izgalmas csaták, ami mindenkinek építő a jövőre nézve. Köszönöm a lehetőséget az RCM Motorsportnak és Csuti Lacinak, és merem mondani, hogy bennem van a kisördög, hogy a közeljövőben akár több futamon is rajthoz álljak."


GOKART


Az MGS Racing Team három pilótával utazott Visoke Mitó-ba Prága mellé, Morva kupára. Csapatunk két új pilótával gazdagodott, Szijgyártó Lilivel, aki révén a női utánpótlást erősítjük és Nagy Benjaminnal a fiúk részéről. Mindketten első versenyükön ügyesen helytálltak a nemzetközi porondon, Lili a felkészítő edzéseken ment, tesztelt és szokta a pályát, a versenyhangulatot. Benjámin, pedig be is nevezett a futamokra, a hétvégét a 17. helyen zárta junior kategóriában.

 

Tőzsér Alex, pilótánk ezen a hétvégén megküzdött a pozíciókért az időjárással, és a mezőnnyel nagy csatákban vett részt, a tizedik helyről rajtolva a 14-en zárt, folyamatos helycserékkel a 7. és a 14. pozíció között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: