DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Mint a kalandparkban

Az első időmérő után az első versenyt is teljesítették a Gender Racing Team versenyzői, ráadásul izgalmakból sem volt hiány.

Csaták, biztonsági autó, pályaelhagyás, két dobogós helyezés és egy kis káosz. A Slovakiaringi hétvége első versenyén izgalmakból volt szép számmal. A rajt után pár körrel a biztonsági autóé lett a főszerep. Rónai Tamás első, Eszenyi László a második, míg Balogh Zoltán a kategória negyedik helyét szerezte meg. Tóth Tamás csapatfőnök az egész verseny alatt izgulhatott.

 

A szezon legmozgalmasabb versenyén vagyunk túl. Volt adok-kapok bőven, amiből autó sérülésekkel és pozíció vesztéssel jöttünk ki, de így is a dobogó első kettő és egy negyedik helyezéssel zártuk a versenyt, mivel sárgazászló (Safety Car) alatti előzések miatt büntetésbe részesítette a versenyigazgatóság a sporttársakat.

 

Rónai Tamás lehet, hogy nem a dobogó tetején ünnepelhetett a díjátadón, de pár órával később már az ő kezében volt a győzelmi trófea.

 

"Sikerült egy jó rajtot fognom, több pozíciót tudtam javítani. Az első pár körben nem találtam az összhangot, így visszaestem, majd a Safety Car-os periódus alatt többen is megelőztek, ami miatt az utolsó helyről vártam a zöld zászlót. A következő pár körben vissza tudtam kapaszkodni egészen a második helyig. Az utolsó pillanatokban egy előzési kísérlettel próbálkoztam, sikertelenül, később kiderült teljesen feleslegesen is, hiszen büntetésben részesítették az előttem autózót. összességében elégedett vagyok, de még hiányzik egy kis tempó, amit szeretnék megtalálni a délutáni időmérőig."

 

Eszenyi Laci pályafutása 150. versenyéhez méltóan egy parádés versenyzést mutatott be, de egy rajta kívül álló ok miatt elesett a futamgyőzelemtől.

 

"Nagyon mozgalmas 150. futamon vagyok túl. Komoly csata volt. Safety Car, ütközés tehát minden, ami a versenynek a része lehet. Sajnálom, hogy a verseny végül nem a pályán, hanem a versenybíróknál dőlt el, de örülök a második helynek."

 

Balogh Zozó egy nagyszerű versenyt követően egy büntetés miatt elesett élete első dobogós helyezésétől.

 

"Egy rossz rajt után sikerült felzárkóznom a többiekhez, majd a Safety Car-os időszak mindent összekavart. A versenyt követően még a dobogón ünnepelhettem, de két órával később már a negyedik helyen találtam magam. A versenyt ezzel lezártam és a délutáni időmérőre koncentrálok."

 

A végső eredményre több órát kellett várni, de a pilótáknak már a következő eseményre kell koncentrálniuk. Késő délután a hétvége második időmérőjét is letudhatják a csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: