DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Swift Cup Europe: Eltökélt Denevér, bizakodó Fekete

Egyetlen cél lebeg Bernula ""Denevér" István előtt: a Swift Cup Europe augusztus 22-24-én esedékes idei hatodik fordulójában, a Slovakiaringen a pilóta szeretné megszerezni pályafutása első futamgyőzelmét. Ambiciózus terveket szövöget a szlovákiai derbire a legfiatalabb Suzuki-menő, Fekete Balázs is.

A GFS Oxxo Energy Team kötelékében versenyző pilóta elszántsága nem véletlen: a "Denevér" karrierje első idényének eddigi részében a dobogó két alsóbb fokát már több ízben megjárta, a legmagasabbat azonban még nem sikerült meghódítania, pedig néhány alkalommal egészen közel járt a hőn áhított diadalhoz. Társai, valamint a Swift Cup Europe küzdelmeit figyelemmel kísérők közül többen is állítják, hogy járna már egy győzelem a bajnoki címre élő esélyekkel rendelkező versenyzőnek, aki éppen ezért semmit nem bíz a véletlenre: a közelmúltban kétnapos tréningen vett részt a diósförgepatonyi aszfaltcsíkon, hogy élesben ne érje semmiféle meglepetés.

 

"Azt nem mondom, hogy jár nekem a győzelem, azt viszont igen, hogy jelenleg mindennél jobban szeretném már az első sikert" - mondta a pilóta. "Idén volt néhány alkalom, amikor elérhető közelségben volt a dobogó legfelső foka, de valami mindig történt, hol műszaki hiba hátráltatott, hol pedig egy nyulat ütöttem el, mint például májusban, amikor a szezon során először versenyeztünk a Slovakiaringen. A nemrégiben bonyolított kétnapos teszt érzésem szerint minden tekintetben roppant hasznos volt és remélhetőleg a versenyhétvége folyamán meglesz a haszna az alapos felkészülésnek. Az előrejelzések szerint egyébként változékony lesz az időjárás, ami kedvezhet számomra, mert a korábbi futamokon mindig jól jöttem ki a kavarodásokból."

 

Fekete Balázs optimizmusát is a nyári szünet alatt tartott tréning tapasztalatai táplálják: "Elég rég volt a legutóbbi verseny, így a tesztnek köszönhetően nemhogy nem zökkentem ki a ritmusból, de sokkal inkább ráéreztem arra. Mentorom, Major Benedek tanácsait követve érzésem szerint sokat csiszoltunk a vezetési stílusomon, így talán nem túlzás abban reménykedni, hogy az előttünk álló megmérettetés sokkal jobban sikerülhet számomra az eddigieknél. Meglátjuk, hogy mit hoz a hétvége, az elszántságomon és a lelkesedésemen biztosan nem fog múlni a jó eredmény" - fogalmazott a fiatal tehetség.

 

Az évad hatodik fordulója előtt Bernula István az FIA Swift Cup Europe értékelésében a 3. helyen áll, míg a magyar bajnokság ponttáblázatán a 4. pozíciót foglalja el. Fekete Balázs a magyar bajnokságban a 8. pozíciót mondhatja magáénak, míg a Junior Kupában a 3. helyen állomásozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: