DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Egy hét és szezonkezdés

Négy versenyzőből három újonccal öt versenyhétvégén. Április utolsó hétvégéjén a Gender Racing Team is nekilát a 2014-es szezonnak.


 

Eszenyi László mellett három új pilóta képviseli a csapatot. Rónai Tamás, Balogh Zoltán és Casper Thomsen. A fiatal tehetségek nem is találhatnának jobb helyet a tanulásra.



 



 

"Elég komoly kihívás ez számunkra, de a csapatunknak ez volt az egyik célja. Az utánpótlásnevelés és a fiatal tehetségek felkutatása sikerült erre az évre, amit már régóta terveztünk. A három új pilóta közül kettőnek van gokartos múltja versenygokarttal, Balogh Zolinak nincs akkora tapasztalata, de ő is gokartozott. Valamennyi alapjuk van, de nagyon sok mindenre meg kell még tanítanunk őket."- fogalmazott Tóth Tamás csapatfőnök.



 

A csapatnál egy versenyző maradt tavalyról. Eszenyi László kezdetektől fogva a Gender Racing Team-et erősíti. Idén a fő cél a kategóriagyőzelem, de a saját feladatán kívül az újoncok munkáját is megpróbálja segíteni.



 

"Szeretném gyakorlatilag a tavalyi évet folytatni azzal a mentális és fizikális hozzáállással, amit akkor tudtunk mutatni. Minden kijövetel után leülünk az újoncokkal kicsit beszélgetünk. Egy kicsit kell őket visszafogni, hogy ne lovallják bele magukat a hirtelen jó érzésbe a hirtelen jobb köridőkbe, hanem szisztematikusan menjünk előre. Tehát nem egy időmérő edzést, nem egy gyors kört szeretnénk megnyerni, hanem évvégén egy olyan eredményes évet szeretnénk zárni, amivel tovább tudnak lépni."



 



 

Az egyik újonc Rónai Tamás. Tomi nem az első teszten ült először ilyen autóban, de a versenykörülményeket még tanulnia kell a 15 éves pilótapalántának.



 

"Mindig egy álmom válik valóra, amikor Forma autóba ülhetek és úgy gondolom, hogy már most rengeteget tudtam tanulni. Szeretnék minél többet tanulni az autóról és a versenyzésről."



 

Balogh Zoltán számára is újdonság a Forma autózás. Zoli egy szezonelőtti teszten ülhetett először ilyen autóba. Gyorsan tanul és körről körre fejlődik a budapesti versenyző.



 

"Elsőre nagyon furcsa volt beülni az autóba, mert még nem nagyon tudtam, hogy mit hogyan kell csinálni, de egyre jobban érzem magam és érzem, hogy ez sikerülni fog és menni fog."



 

Végül, de nem utolsó sorban Casper Thomsen. A dán fiatal ember még csak 15 éves, de elszántsága és kitartása egy forma autó volánja mögé repítette. Casper eddig gokartozott, de most egy magasabb kategóriába lépett. Édesapja magyarországra költözik és ő is itt folytatja iskolai tanulmányait, így magyarország igazán fontos szerepet tölt be az életében. Rónai Tomival már régóta barátok, így nem volt kérdés, hogy követi barátját és a Gender Racing Team színeiben versenyzik majd.



 

"Szeretnék minél többet tanulni és ha minden rendben megy, akkor egy jó eredménnyel szeretném zárni a versenyt. Jelenleg nagyon élvezem és folytatom a fejlődést."



 

Az első két versenyen, április utolsó hétvégéjén négy versenyzővel és hasonló célokkal áll rajthoz a csapat. Eszenyi László és a három újonc Rónai Tamás, Balogh Zoltán és Casper Thomsen előtt egy igazán izgalmas szezon állhat.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: