DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali (TR)

Jó eredménnyel zárult Kaposiék nehéz évadnyitója

Az elvégzett munka mindig meghozza a gyümölcsét: ezt vallja a GTA Motorsport versenyzőpárosa, Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett is, akik a Túrkeve Kupa zárónapján meg is tapasztalták, hogy mennyire igaz a régi, jól ismert mondás.

 

A viharsarki duó az abszolút értékelés 10. helyéről várta Terep-rallye Nyílt Országos Bajnokság, valamint a Közép-Európai Zóna Trófea (CEZ) évadnyitójának utolsó napját, amikor három szelektív szakasz várt a mezőnyre.

 

A pilóta és navigátora a pénteki szuperspeciálon elért, rendkívül ígéretes 6. helyezés után szombaton azzal volt kénytelen szembesülni, hogy az aznapi pályák nem a GTA-Nissannak, sokkal inkább a nagy hengerűrtartalmú erőforrással szerelt versenygépeknek kedveztek. Bár az egység tagjai nem tudták, és nem is akarták leplezni csalódottságukat, kesergés helyett vasárnap inkább jókedvűen, bizonyítási vágytól fűtötten vágtak neki a szakaszoknak és jól alakultak a dolgaik. A napi első szelektíven például 40 másodpercet javítottak a pénteken ugyanott futott szuperspeciál eredményéhez képest, gond nélkül teljesítették a hétvége leghosszabb, 78 kilométer hosszú szakaszát, ráadásul a produkcióhoz némi szerencse is párosult, ugyanis a GTA-páros ellenfelei közül többen nem tudták befejezni a viadalt.

 

Kaposi és Szőke végül az abszolút értékelés 6. helyén, a dízel kategória első helyezettjeként fejezta be az összecsapást. A pilóta természetesen elégedettséggel nyugtázta a végkifejletet: "A szombati szakaszok után csalódottak voltunk, de hamar lehiggadtunk és az utolsó napnak már jókedvűen vágtunk neki. Annak tudatában, hogy az itteni pályák nem nekünk kedveznek, igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni és úgy érzem, hogy ez jól sikerült. Gyorsultunk, nem hibáztunk és most volt némi szerencsénk is. Az eredménnyel elégedett vagyok, azzal pedig még inkább, hogy a csapatunk olajozott gépezetként működik. A télen sokat dolgoztunk azért, hogy minden a helyére kerüljön, és most tényleg úgy érzem, hogy ez így is van. Mindenki maximális teljesítményt nyújt, szívvel-lélekkel dolgozik és megvan a csapategység is, ami számomra nagyon fontos. Várjuk a következő futamot és igyekszünk lépésről lépésre javulni" - mondta a dízel kategória tavalyi bajnoka, Kaposi Zoltán.

 

A Túrkeve Kupa volt az első összecsapás, amelyen rajthoz állt a GTA Motorsport TH-csoportos Toyota Land Cruisere, fedélzetén egy újonc pilóta-navigátor kombóval, Lovász Györggyel és Berki Donáttal. A duó a szombaton kihagyott szelektív szakaszok miatt többórás büntetést kapott, vasárnap viszont az összes menetet teljesítették és kategóriájukban a második helyen végeztek. "Élveztem az első tapasztalatokat" - mondta Lovász György. "Az autó jó, a szakaszok kemények voltak, a csapat pedig tényleg fantasztikus. Már várom a folytatást!"

 

A GTA Motorsport csapatával legközelebb május 9-11-én, a Beled környékén megrendezésre kerülő Riverside Baján találkozhatnak az autósport-rajongók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: