DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Cseh siker a hungaroringi 2 órás versenyen

A cseh Ludomír Jakubik-Michael Vorba páros nyerte a hungaroringi hosszú távú versenyt a Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság első versenyhétvégéjén. A Bús Edina és Kiss Norbert vezette Ferrari a 3. helyen ért célba.

Tizennégy versenyautó állt rajthoz a Közép-Európai Zóna Bajnokság hosszútávú versenyén a Hungaroringen, amely vasárnap délután negyed hatkor vette kezdetét. A 2 órás futamon a cseh Ludomír Jakubik és Michael Vorba bizonyult a legjobbnak, Ferrari 458-os autójukkal 56 kört megtéve szerezték meg a győzelmet. A rajt után még a szlovákok által vezetett GT3-as Porsche állt az élen, de Konopkáéknak alig 20 perc után fel kellett adniuk a versenyt.

Az első helyen megfordult még a Bús Edina és Kiss Norbert által vezetett Ferrari is, de a magyar párosnak végül meg kellett elégednie a 3. hellyel. Előttük a Patrik Tkác-Andrej Studenic duó végzett, szintén Ferrari 458-ot vezetve.

A magyar párosok közül Bódis Kálmán és Elek István az 5., Walter Csaba és Walterné Dancsó Adrienn a 8. helyen ért célba. A Tóth Anita, Csiszér Béla és Mink Zoltán által vezetett Honda Civic 41 megtett körrel a 11. pozícióban zárt.

A futamon megnehezítette a résztvevők dolgát, hogy többször eleredt az eső, nagyon csúszóssá téve a pályát, így még az esőgumikra is szükség volt. Egyszer a Safety Cart is pályára kellett küldeni, mert a Ginetta G50-es autó balesetet szenvedett.

Az első 5 helyezett eredménye:

1) Ludomír Jakubik-Michael Vorba, Ferrari 458 GT3

2) Patrik Tkác-Andrej Studenic, Dino&Co Racing Team, +1:18.498 perc

3) Bús Edina-Kiss Norbert, Feke-Team Motorsport, +1 kör

4) Radek Bares-Willibald Gruber, KT Motorsport, +1 kör

5) Bódis Kálmán-Elek István, BOVI Motorsport, +2 kör

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: