DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Kiss Pál Tamás a második helyről rajtolhat

Az Auto GP időmérő edzésén, melyet az eső miatt mintegy háromnegyed órára félbe kellett szakítani, Kiss Pál Tamás a második rajthelyet szerezte meg.

Az Auto GP időmérő edzésének első szakaszában csupán annyi volt a feladat, hogy az utolsó két helyet elkerülje Kiss Pál Tamás, hiszen a legjobb tíz hely sorsáról a Q2 döntött. A magyar versenyző semmit nem bízott a véletlenre, és simán kvalifikálta magát a második szakaszba, ahol az előzetes esélyek, az eddig mutatott forma és persze a hazai pálya előnye miatt minden esély megvolt arra, hogy az első sorba kvalifikálja magát a Zele Racing versenyzője.



 

Ezt az elvárást Kiss Pál Tamás teljesíteni is tudta, a pole pozícióról viszont lemaradt, melyet idén először nem a Marrakeshben a magyar versenyzőt "kiejtő" Kevin Giovesi szerzett meg, hanem a bajnokság második helyén álló Markus Pommer, akinek egykörös tempóját jól mutatja, hogy az eddigi négy versenyből háromszor is ő érte el a leggyorsabb kört.



 



 

Az időmérő edzés második szakaszát egyébként négy és fél perc elteltével félbe kellett szakítani a pályát elárasztó esőzés miatt, s csak jelentős késéssel, háromnegyed óra elteltével sikerült befejezni az edzést. A körülmények lehetetlenné tették a korábbi időeredmények megjavítását, ez egyedül a félbeszakítás előtt egyetlen értékelhető körrel sem rendelkező Kimiya Satónak és Kevin Giovesinek sikerült, akik ilyen sorrendben állhatnak fel az ötödik rajtsorba.



 

A bajnokság első és negyedik helyezettjének hátraesése komoly esélyt jelent az élről induló Markus Pommer-Kiss Pál Tamás kettősnek arra, hogy jelentősen javítsanak bajnoki pozícióikon. Kettejük mögül az eddig igen balszerencsés szezont futó Sam Dejonghe, és a mezőny egyetlen hölgyversenyzője, a bajnokság ötödik helyén álló Michela Cerruti indulhat majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: