DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mexikói Nagydíj, 2015: Jövő héten indul a munka

Úgy látszik, Mexikóban nagyon is komolyan gondolják, hogy a következő évben vendégül láthatják majd a Formula-1 mezőnyét"

Miután az idei évben nem kerülhetett sor a Mexikói Nagydíj visszatérésére, az Autodromo Hermanos Rodriguezen gőzerővel dolgoznak azon, hogy a 2015-ös naptárban már helye legyen a latin-amerikai futamnak. Noha korábban olyan tervek is felmerültek, hogy a turistaparadicsom Cancun, vagy esetleg egy utcai pálya adhat otthont a visszatérő versenynek, végül arra az aszfaltcsíkra esett a választás, ahol az eddigi mexikói F1-es futamokat is rendezték.



 

A pálya, melyen 1963 és 1970, valamint 1986 és 1992 közt rendeztek futamokat, alapos felújításra szorul, mellyel aligha meglepő módon Hermann Tilkét bízták meg. A pálya F1-es visszatérése egyébként hosszú idő óta fel-felmerült, de az igazi lökést a két mexikói versenyző, Sergio Perez és Esteban Gutierrez feltűnése adta meg a projektnek.

 



 

A tavaly nyári előzetes 2014-es versenynaptárban már benne volt a Mexikói Nagydíj november 9-i dátummal, ám Bernie Ecclestone hamarosan egyértelművé tette, hogy ebben az évben még biztosan nem lesz mexikói verseny, ennek megfelelően ki is került a versenynaptárból a helyszín.



 

Most viszont úgy tűnik, minden adott lehet ahhoz, hogy 2015-ben már tényleg futamot rendezzenek az országban, hiszen a tengerentúlról érkező beszámolók szerint végre megkezdődik az érdemi munka az Autodromo Hermanos Rodriguezen. A jövő héttől kezdve nekilátnak a pálya átépítésének, fejlesztenek majd a biztonságon a bukóterek átépítésével, és a bokszutca is megújul majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: