DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szerződés kötelezheti a csapatokat a harmadik autóhoz

Ha az F1-es mezőny létszáma 20 alá esne, a megmaradt istállók kénytelenek lennének egy harmadik autót is rajthoz állítani, hiszen amint azt Vijay Mallya elárulta, korábban minden csapat beleegyezett ebbe a válságintézkedésbe.

A sport képét alaposan átformáló változás lehetősége azért merült fel ismét, mert mostanság újra egyre több aggasztó hírt lehet hallani a mezőny végén álló csapatok jövőjéről. A seregható Marussia és Caterham egyes források szerint folyamatosan a túlélésért küzd, idén pedig a veszélyeztetett istállók sorába csatlakozott a Sauber is, amelynek financiális nehézségei a pályán mutatott teljesítményben is megmutatkoznak.

 

Jelenleg 11 csapat alkotja a mezőnyt, ám ha a következő szezon előtt kettő is megszűnne, könnyen megvalósulna az a forgatókönyv, amitől sokan tartanak.

 

"Folyamatosan azt hangoztatom, az összes lehetséges erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy minden csapat a rajtrácson maradjon, a kicsik is és a nagyok is" - fogalmazott Vijay Mallya, a Force India csapatvezetője a szingapúri sajtótájékoztatón. "Ám a szabályok és egy megállapodásunk értelmében, ha a mezőny létszáma 20 alá csökken, a résztvevők egy harmadik autót is fognak indítani. Ezt mindenki aláírta. Remélem azonban, hogy soha nem kerül erre sor."

 



A Caterhamnél megerősítették, hogy menetrend szerint folynak a 2015-ös munkálatok, és a Saubert képviselő Monisha Kaltenbornnak sincsenek kétségei afelől, hogy a svájci csapat jövője is biztosított.

 

"Történetünk legrosszabb szezonját teljesítjük, de a sportban töltött 21 évünk során folyamatosan megkaptuk ezt a kérdést, és mindig azt válaszoltuk, hogy a továbbiakban is itt leszünk. Most is ezt kell mondanom, a következő évben is itt maradunk" - jelentette ki a Sauber csapatfőnöke.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: