DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton és Vettel hamarosan csapatot vált

Jacques Villeneuve ismét megszólalt és szokásához híven újabb élces véleményt fogalmazott meg a Formula-1-ről, ami szerinte ma már sokkal inkább hasonlít legózáshoz, mint versenyzéshez. A kanadai ráadásul két nagy átigazolás közeledtét is érzi.

Az 1997-es világbajnok szerint Lewis Hamiltonnak erős teljesítménye ellenére is hamarosan el kell majd hagynia a Mercedest, ahol kimondatlanul is Nico Rosberget favorizálják ellenében. Sebastian Vettel pedig azért lesz kénytelen dobbantani a Red Bulltól, hogy megpróbálja elhallgattatni a kritikusait, akiknek egyre több okuk van kételkedni négy bajnoki címének jogosságában.

 

"Lewis nem fog sokáig a Mercedesszel maradni" - jelentette ki Villeneuve a Schwetzinger Zeitungnak. "Egy német csapatban mindenki azt akarja, hogy német pilóta legyen a világbajnok. Lewist csak azért igazolták le, hogy ezáltal még jobbá tegyék Nicót."

 

"Sebastiannak pedig el kell hagynia a Red Bullt. A közönség máris kezdi megváltoztatni a véleményét vele kapcsolatban, hiszen egy középszerű autóban kezd úgy kinézni, mint egy középszerű pilóta."

 



A Formula-1 új korszakát számos kritika éri mostanság, így természetes, hogy Villeneuve sem maradhatott ki a véleményformálók közül. A kanadai most azt kifogásolja, hogy a sport már nem olyan kemény, mint az ő idejében volt.

 

"A versenyzőknek nem igazán kell már erőlködniük. Korábban akik 20 évesen érkeztek meg a Formula-1-be, már mind férfiak voltak. Ma viszont az az ember érzése, hogy a mostani pilóták legózásként tekintenek a versenyzésre. Emellett az egész unalmas, amit a rajongók elvesztése is mutat. Érezhető, hogy valami hiányzik" - fogalmazott.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: