DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Montoya: A Haas őrültséget csinál

Juan-Pablo Montoya szerint a Haas csapat teljesen értelmetlen dologra készül, ha az Egyesült Államokban akarja elhelyezni jövendőbeli Formula-1-es csapatának székhelyét.

A kolumbiai szerint egy csapat nem működhet sikeresen, ha azt a sport hagyományos központjától, Európától távol akarják irányítani. A nevezési jogot pár napja megkapó Gene Haas azonban kijelentette, pontosan ez a terve.

 

"Ha valaki itt az Egyesült Államokban akar F1-es csapatot építeni, az teljesen őrült. De nem, még csak őrültségnek sem lehet nevezni, hiszen ez egy egészen értelmetlen húzás. Sohasem fogják rávenni a szakembereket, hogy Angliából költözzenek át Charlotte-ba" - nyilatkozta a szókimondó kolumbiai az IndyCar Long Beach-i hétvégéjén.



Montoya 2001 és 2006 között maga is az F1-ben versenyzett, mielőtt megdöbbentő hirtelenséggel a NASCAR-ra váltott volna, és csak idén tért vissza az együléses autók világába. Ő már úgy tűnik, végleg szakított az öreg kontinenssel, de szerinte a csapatoknak, és magának az F1-nek ezt nem szabadna megtennie.

 

"A Formula-1-nek ügyelnie kell arra, hogy ne távolodjon el túlságosan Európától. A sport eredeti rajongói ott élnek, így nem tehetik meg, hogy elmenjenek tőlük. Elhiszem, hogy más országok több pénzt fizetnek, de képzeljük csak el, milyen lenne a sport Brit vagy Spanyol Nagydíj nélkül. Sok ilyen fontos verseny van, ezekbe pedig nem szabad belerondítani" - intett a szokatlanul gondviselő hangnemet megütő 38 éves pilóta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: