DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull nem gondol a bajnoki címre

A Red Bull nem érzi úgy, hogy esélyes lenne a 2014-es bajnoki címre, annak ellenére, hogy a Monacói Nagydíj óta Daniel Ricciardo folyamatosan farag a Mercedes pilótáival szembeni hátrányából.

Ricciardo Spában idei harmadik győzelmét aratta, miután a bajnoki riválisok, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ütköztek.

Ennek eredményeként Ricciardo hátránya 64 pont Rosberggel szemben, de csak 35 egységgel marad el Hamilton mögött.

A Kanadától Belgiumig terjedő időszakban az ausztrál pilóta szerezte a legtöbb pontot, egészen pontosan 102 egységet, míg Rosberg 98, Hamilton 73 pontig jutott.

Miután a szezonzáró versenyen 50 pontot lehet szerezni, valamint az Olasz Nagydíj után következő pályák feküdhetnek a Red Bull-nak, az ausztrál az év végére a bajnoki esélyesek között találhatja magát.




A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner beismerte, csapata spái sikerét annak köszönheti, hogy a Mercedes párosa a Les Combes kanyarban ütközött a második körben.

"Előnyt szereztünk abból, hogy a Mercedes párosa ütközött" - mondta el Horner. "Ez volt az a pálya, ahol nem számítottunk versenyképességre, itt még nem is tudtunk győzni. Nyertünk Montrealban és Spában, ez az a két pálya, ahol nem adtunk esélyt magunkat a szezon előtt, egyszerűen csak annyit tehettünk, hogy versenyről versenyre saját magunkra koncentrálunk. Kimagasló teljesítmény, hogy Daniel csak eggyel kevesebb versenyt nyert, mint Rosberg az idei évben. De egyszerre csak egy versenyre koncentrálunk. Volt néhány jó versenyünk, de a spái győzelem minden elvárásunkat felülmúl. Remélhetőleg lesz még néhány olyan pálya, amely jó lesz majd számunkra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: