DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen a Red Bull helyett a Mercedest választotta?

Olasz lapértesülések szerint Max Verstappen nemet mondott a Red Bull tehetségkutató programjának, és helyette a Mercedes támogatását fogadta el.

Az egykori F1-es versenyző, Jos Verstappen fia berobbant az autósportok világába a közelmúltban, idén mutatkozott be az európai F3-ban, és zsinórban szerzett hat győzelme után most a második helyen áll a tabellán. Noha még csak 16 éves és pár éve még biztosan van az esetleges F1-es debütálásig, a csapatok máris kivetették rá a hálójukat.

 



Hockenheimben apa és fia a Red Bull juniorprogramját vezető Helmut Markóval tárgyalt egy esetleges szerződésről, de az olasz Autosprint szerint Verstappenék végül elutasították az ajánlatot. Ehelyett a Mercedeshez csatlakoznak, a stutgartiakkal való megállapodás pedig napokon belül létrejöhet. Erős pozíciójukat jelzi, hogy még szabadon válogathatnak is a kérők között.

 

A forrás szerint a fiatal Verstappen célja, hogy jövőre már a GP2-be lépjen fel, eközben pedig már egy tesztelhetőséget is rebesgetnek, amelyen a holland a Mercedes 2012-es autóját próbálhatná ki.  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: