DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Azt hittem, beférek az első háromba

Idei teljesítményéhez képest nem teljsesített fényesen a Williams F1-es csapata, hiszen amíg az utóbbi versenyhétvégéken mindig ott voltak a pole-pozíciókért harcolók között, a Szingapúri Nagydíj időmérőjén csak a szerény 6. és 8. helyre futotta erejükből.

A Williams versenyzői nehéz kvalifikáción vannak túl, de a pilóták szerint még így is jobban teljesítettek, mint arra a hétvége eddigi alakulása alapján számítani lehetett.

Felipe Massának a hatodik hely volt a legjobb, amit elérhetett, de nem kesergett túlzottan, és bízik abban, hogy a versenyre már egy jobb autó áll rendelkezésére. "Jó időmérőn vagyunk túl, és amikor láttam magamat a sorrend élén a Q3 első köre után"nos, azt jósoltam, hogy talán az első háromba beférhetek, a pole ennél távolabb volt. Sajnos nem jött össze, mert a többiek nagyobbat tudtak fejlődni, míg én szinte semmit, de összességében boldog vagyok, mert olyan pályán versenyzünk, mely nem igazán kedvez az autónknak.



 



 

Fernando Alonso a szabadedzések után elmondta, minden porcikájával azon lesz, hogy segítsen a Ferrarinak legyőzni a Williamst a konstruktőrök versenyében, és ha nincs a hiba Raikkönen autóján, talán mindkét fehér autó hátrébb szorul. "Az lett volna az ideális, ha mindkét autónk a két Ferrari elé kerül, de mivel Kimi mögöttem van, mindenképp harcban vagyunk velük. Remélem, holnap egy kicsivel jobban teljesít majd az autónk, mely a gumikkal is jól bánik majd, de nagyon nehéz verseny lesz, a leghosszabb szezonban. Meglátjuk." - mondta a brazil pilóta.

Csapattársa, Valtteri Bottas még nála is hátrébb végzett, a nyolcadik helyen, így joggal gondolhatjuk azt, hogy a finn pilóta csalódottan vette tudomásul eredményét. Ám a dobogós helyezések nem helyezték magasra a lécet, így reálisan látta mai teljesítményét is. "Komoly fejlesztéseket tudtunk végrehajtani az autón mindössze egy nap alatt, és ez még tovább folytatódott a harmadik edzés és a kvalifikáció között. Ahogy haladtunk előre az időben, az autó mechanikai állapota egyre csak javult, különösen ami a gumikezelést illeti, hiszen tegnap nagyon szenvedtünk vele. Az utolsó mért körömben hibáztam az egyes kanyarban, és enélkül talán foghattam volna még néhány pozíciót, de elégedettnek kell lennünk. Megvan a tempónk ahhoz, hogy harcoljunk a körülöttünk lévő autókkal, így nagyon izgalmas verseny vár ránk holnap."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: