DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Minőségi ugrás - Nissan Qashqai 4×4

Megérkezett a Qashqai második generációja, amely annak a járműnek az utódja, amely elindította szabadidőautó-őrületet és szép hasznot hozott a Nissannak.

Az új Qashqai előre vetíti a Nissan közeljövőjét: az autó minden porcikájában tetten érhető egy minőségi ugrás. Ez abból a szempontból is izgalmas, hogy tudjuk, még idén érkezik a Pulsar, amely az Almera utódja lesz, és az új modellt a Nissan a Golf fő ellenfelének szánja"

 

 



De a jövőből térjünk vissza a Qashqai második generációhoz, amely hosszabb, szélesebb, alacsonyabb és természetesen könnyebb, mint elődje. A korábbi tapasztalatok szerint alakították ki az új generációt, ezért az új kiadásban a 4×4-es hajtás csak a legerősebb, 130 lóerős dízel motorhoz választható. Megmaradt a Nissan alkatrész-válogatása a nagy közösből, ennek eredménye az X-Trailből érkezett hajtásrendszer, a Renault-tól pedig az 1,6-os dízel erőforrás. Fájó pont, hogy a pazar, jó minőségű anyagokkal telepakolt, zörgésmentes, ötletesen berendezett utastérbe, tizenéves korú, oda nem illő kinézetű beltéri lámpát is tettek"

 

 

A fülkét igen jól feldobja a felszereltség részét képező hatalmas napfénytető. A minőségi belsőt az előző generációnál már alkalmazott elektronikai berendezésekkel "dúsították", így már teljesen 2014-es technikájú az autó. Megmaradt a 360 fokos kamera rendszer, az automata parkolás, újak a LED-technológiás lámpák, a felsorakoztatott műszaki tartalomra pedig jellemző, hogy a menüből olyan dolgok hívhatók elő, mint a 4×4 hajtás nyomaték kerekek között elosztása és más hasonló izgalmas adatok.

 

 

Az autó "fém részei" is kiválóak, az 1,6-os dízel talán a kategória legjobbja, a fogyasztása vegyes használatban 6,5 liter. A 4×4 rendszer és a futómű kiváló, a kocsi küllemén sokat dobtak a könnyűfémtárcsák, a vékony oldalfalú gumikkal. Ez elmond mindent a terepen való használhatóságról.

 

Az árképzés az, amivel nem sokat tudunk kezdeni: a bőséges felszereltség lista, a jó minőség a Golf kategóriájában is ilyen számokat generál...               

 

Hossz/szél./mag.: 4380/1806/1590 mm

Motor: 1598 cm3, 130 LE/ 4000, 320 Nm/ 1750

Gyorsulás (0-100 km/h): 10,9 mp

Ár: 9 030 000 Ft (Alapár: 5 490 000 Ft)

Tesztautó: Nissan Sales CEE Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: