DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Alvó oroszlán - Peugeot 3008 Allure

Nyugalmat árasztó megjelenés, sportos vezetési élménnyel és hihetetlen fokú praktikummal fűszerezve. Erős, határozott egyéniség, praktikus és kényelmes családi autó, amely apuka kedvenc játékszereként is szolgálhat, ha épp egymaga marad a volán mögött. Ez az új Peugeot 3008-as.

A francia gyártó a 3008-as megalkotásakor a hagyományokkal való szakítást tűzte ki zászlajára, és igaz, ami igaz, egy olyan járművet ismertünk meg benne, amely mindenkinek tud kellemes meglepetéseket okozni. A kompakt crossover nem teljesen sportautó, nem teljesen családi autó, nem teljesen SUV, nem teljesen berliner, nem teljesen egyterű - egy picit ez, egy picit az. A Peugeot 3008-as egy erős egyéniség, amely nem a tömeget, nem az eddig bevált koncepciókat és legfőképp nem az elvárásokat követi. Épp ellenkezőleg: meghökkent.

 

 



Az utastér igényes és meglepően tágas kialakítású, olyan mintha belülről kétszer akkora lenne az autó, mint kívülről. Mindenhol kényelmesen lehet benne utazni. De ami engem a legjobban megfogott benne, az a külső paraméterek alapján meglepően jó vezetési élmény és a praktikusság hihetetlen fokú elegye.

 

A 150 lóerős kétliteres dízelmotor a maga 340 Nm-vel szinte kéri a sportos vezetési stílust. A nagy erőhöz remek úttartás és könnyű vezethetőség társul, relatíve nagy méretei ellenére ideális városi autó, szűk helyeken is kiválóan lehet vele manőverezni. A gyár által kommunikált 100 km-re vetített 6,7 literes fogyasztás abszolút reális, és az 512 és 1604 liter között variálható csomagtér elképesztően sokrétűvé teszi a felhasználási lehetőségeket, nem beszélve a szintén a csomagtérben elhelyezett elektromos lámpáról, ami a helyére visszatéve folyamatosan töltődik.

 

 

A Peugeot 3008-at elsősorban olyan családapáknak ajánlanám, akikben megvan ez a modellre is jellemző kettősség. "Alvó oroszlán" üzemmódban tökéletes családi autó, de ha a gyerekek már az óvodában, az asszony már a munkahelyén van, akkor a sebesség oltárán is lehet kicsit áldozni.

 

Nem reprezentatív felmérésem szerint erőt sugárzó megjelenése és főképp a panoráma üvegtető a fiatal hölgyek körében is igen népszerűvé és vonzóvá teszi a 3008-ast, míg a horgászok állítólag a ledönthető hátsó ülőpad miatt rajonganak érte. Nomeg nyilván azért, mert ez egy jó fogás"                     

 

Hossz/szél./mag.: 4365/1837/1639 mm

Motor: 1997 cm3, 150 LE, 340 Nm

Gyorsulás (0-100 km/h): 9,8 mp.

Ár: 7 150 000 Ft (Alapár: 4 915 000 Ft)

Tesztautó: Peugeot Magyarország

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: