DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Az új Skoda Fabia - egy nagyszerű kisautó tágas belsőtérrel

Az új Å KODA Fabia nemcsak lenyűgöző az érzelmekben gazdag dizájnja révén, hanem minden eddiginél ötletesebb és praktikusabb is. Az új típus öt utas és csomagjaik számára is elegendő helyet kínál, ám kompakt méreteinek köszönhetően így is rendkívül fürge, illetve mozgékony. Csomagtere a legnagyobb a kisautók kategóriájában. A Å KODA márkára jellemzően az új Fabia összesen 17 ""Simply Clever" megoldást vonultat fel, amelyek közül kilenc új.

"Az új Skoda Fabia egy igazi bajnok a praktikusság terén, sokoldalú használhatóságot kínálva - ideális autó a modern, mégis praktikus városi közlekedéshez, továbbá a funkcionalitás és az érzelmekben gazdag dizájn tökéletes párosítását nyújtja." - mondta Dr. Frank Welsch, a Skoda igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja.

 

A Skoda Fabia bőséges teret kínál utasainak és csomagjaiknak. Az utastér valamivel hosszabb és szélesebb, mint az elődjében, továbbá nagyobb fejteret biztosít a vezetőnek és a mellette ülő utasnak. Habár az új Skoda Fabia 8 milliméterrel rövidebb az elődjénél, belsőterének hossza 8 milliméterrel 1674 milliméterre nőtt. A könyökmagasságban mért szélesség is nagyobb, elöl 1401 milliméter (21 milliméterrel több), míg hátul 1386 milliméter (2 milliméterrel több).

 

 



A csomagtér a legnagyobb a kategóriában. Az új Skoda Fabia csomagtartójának térfogata 330 liter, ami 15 literrel nagyobb a korábbi típuséhoz képest, és jelentősen nagyobb, mint a szóba jöhető vetélytársaké. A hátsó ülések lehajtásával 1150 literre nő a jármű befogadóképessége. A tágas, 1098 milliméter széles hátsó nyílás, az 1915 milliméter magasra nyíló csomagtérajtó és az alacsony rakodóperem (659 milliméter) megkönnyíti a pakolást. A rakfelület 960 milliméter széles, vagyis 2 milliméterrel szélesebb, mint az előző generáció esetében.

 

"Simply Clever" - ez a szlogen tökéletesen illik az új Skoda Fabia típusra. A felszereltségi szinttől és a megrendelt extráktól függően akár kilenc új "Simply Clever" megoldás is elérhető az új Skoda Fabia típushoz.

 

 

Az új Fabia az első Skoda, amelybe bekerül a MirrorLinkâ„¢ technológia. Ez lehetővé teszi okostelefonos alkalmazások megjelenítését az információs és szórakoztató rendszer képernyőjén, ami új szintre emeli például a navigációs szoftver használatát vagy a személyes zenefájlok lejátszását a gépkocsiban. A csatlakoztatás gyors és könnyű. Az okostelefont csupán a Bolero rendszerhez kell csatlakoztatni egy USB-kábellel, kiválasztani és aktiválni a MirrorLinkâ„¢ üzemmódot a rádión és a MirrorLinkâ„¢ tanúsítással rendelkező alkalmazások "áttükröződnek" az információs és szórakoztató rendszer képernyőjére.

 

Szintén nagyon hasznos funkció a SmartGate, amely lehetővé teszi bizonyos járműadatok, mint például az üzemanyag-fogyasztás, az átlagsebesség vagy az útiköltségek, átvitelét okostelefonra adott alkalmazások számára, tárolás és mobil felhasználás céljából. Az adatátvitel WiFi technológia révén, azaz vezeték nélkül megy végbe.

 

Az új Fabia immár jégkaparót is kínál az üzemanyagtöltő-nyílás fedelében. A középkonzol italtartójában kialakított multimédia-tároló tökéletes elhelyezést nyújt mobiltelefonnak, okostelefonnak vagy iPodnak. A vezetőoldali ajtóban külön helyet kapott a láthatósági mellény, amely már számos országban kötelező tartozék. Az utasoldali ajtóban szeméttároló helyezhető el. Az első üléstámlák belső oldalán található hálós zsebekben kiválóan tárolhatók kisebb holmik. Továbbá az új Skoda Fabia több italtartót is kínál. Mostantól mindkét hátsó ajtóban elhelyezhető egy-egy félliteres palack, míg a kesztyűtartóba egy egyliteres palack is befér. Ezáltal a Skoda Fabia már akár hét palacknak is helyet biztosít: egy-egy palacknak az első és a hátsó ajtókban, egynek a kesztyűtartóban és kettőnek a középkonzolon.

 

Mindezek mellett az új Skoda Fabia olyan további "Simply Clever" megoldásokat is felvonultat, amelyek hasznosnak bizonyultak a második generációban, köztük az alapfelszereltséghez tartozó parkolójegytartót a bal oldali A-oszlop belső felén és a két opcionális táskaakasztót a csomagtartóban. Opcióként két csomagrögzítő háló is rendelhető a csomagtartóba, amelyek segítenek megőrizni a rendet a poggyásztérben. A kalaptartó a normális helyzetén kívül vízszintes térelválasztóként is használható vagy függőlegesen a hátsó üléstámlák mögött tárolható. Sőt, opcióként egy rugalmas tárolórekesz is rendelhető a csomagtartóba, amely nem engedi szétszóródni a különféle holmikat. Szintén "Simply Clever" megoldás a ködfényszórók kanyarvilágítás funkciója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: