DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Népautónak szánják: Érdemes ismerkedni a Nissan Pulsarral

A japán márka kompakt kategóriás újdonsága hamarosan bemutatkozik. Nem lesz könnyű dolga, az elmúlt két év autói - a VW Golf és Peugeot 308 - ellen, írja a HVG.hu.

A Nissan, néhány éve megcsinálta a Qashqait, amivel akkorát szakítottak, hogy jól elvoltak anélkül, hogy a zsúfolt C-szegmensben hadakozzanak a Golffal és a Focusszal. Korábban az Almerával jelen voltak ebben a szegmensben, ami jól is fogyott, így nem lehet hosszú távon lemondani az európai piac ezen fontos szegletéről.



 



A nagy visszatérést idénre tervezi a japán márka a Pulsar nevű modelljével, aminek hivatalos bemutatkozója a Párizsi Autószalonon lesz, azonban addigra már szinte minden részletét feltárják.



 

 



 

Az újdonság tengelytávja 2,7 méter, a teljes hossza 4,4 méter, így a japánok szerint a Pulsar kínálja legnagyobb hátsó lábteret a szegmensben - ezt az adatot hangsúlyozza talán leginkább a Nissan az újdonsággal kapcsolatban. 



 



A formanyelv a Qashqairól ismert, a motorpaletta a piaci bevezetéskor benzines fronton az 1.2-es DIG-T turbós négyhengeres 115 lóerővel és 190 Nm maximális nyomatékkal, míg a dízelpártiak a jól bevált 1.5 dCi 110 lóerős kivitelével vihetik haza a Pulsart. Jövő év elején aztán érkezik az új fejlesztésű 1.6 literes turbós benzines blokk, amely 190 lóerővel már némi sportosságot is előre vetít.



 

 

A motorokhoz alapáron hatfokozatú manuális váltó jár, opcionálisan pedig rendelhető lesz fokozatmentes CVT-vel is.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: