DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Lexus: A divatos NX világpremierje

A Lexus a 2014. évi Pekingi Autószalonon mutatta be vadonatúj, divatos megjelenésu, prémium középkategóriás szabadidojármuvét. Az NX a Lexus elso modellje ebben a kategóriában. Látványos élekkel teli, érzelmekben gazdag formavilága egy vadonatúj, városi, illetve aktív életet élo ügyfélkört szólít meg.

Az NX háromféle hajtáslánc-variációban kapható: a kiváló hatásfokú NX 300h hibrid mellett a kínálatban megtalálható a szívómotorral szerelt NX 200, valamint a vadonatúj, házon belül kifejlesztett, 2,0 literes benzines turbómotor, amely az NX 200t modellben debütál. A modell elso- és összkerékhajtással egyaránt választható; a Lexus üzemanyag-fogyasztást csökkento start-stop rendszere gyors újraindításokkal teszi gördülékennyé a vezetést.


Az NX fedélzetén egy sor innovatív technológiai megoldással találkozhatunk, köztük a Lexusnál elso ízben alkalmazott, vezeték nélküli töltovel, amely hordozható elektronikus berendezések, például mobiltelefonok töltésére szolgál. Ugyancsak itt debütál az új, érintofelületes Lexus Remote Touch kezelo. Emellett körkamerás panoráma monitort, teljes köru multi-információs kijelzot (benne a márkánál korábban még nem alkalmazott gyorsulásmérovel és töltonyomás-kijelzovel), a menetinformációkat a szélvédore vetíto Head-Up Display rendszert, holttérfigyelo rendszert, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmezteto rendszert, valamint egy sor további szolgáltatást kínál az NX.

 

 



Az opciós F SPORT kivitel még agresszívabb, még sportosabb megjelenést kínál olyan exkluzív kialakítású F SPORT stíluselemekkel, mint az orsó alakú hutomaszk, elso alsó lökhárító, alumínium keréktárcsák, fekete külso visszapillantó tükrök, illetve az egyedi belso színvilág, díszítopanel és sportülések.


"Az NX prémium szabadidojármu a nagy teljesítmény, a gazdag modern technológiai tartalom és a lenyugözo formaterv páratlan kombinációjának köszönheti vonzerejét. Akárcsak a kiváló minoségu sportórák, kerékpárok vagy divatcikkek, az NX a prémium városi sportfelszerelések legjavát testesíti meg.

 


A luxus az apró, ám fontos részletekben rejlik." A részletekbe meno gondos kidolgozásra olyan példákat mutathat az NX, mint az újfajta beltéri megvilágítás, a kerékívek külso fémszemcsés kidolgozása, a kapcsolók muködtetési érzete, vagy egyéb olyan újítások, amelyek új mércét állítanak a jövo Lexus modelljei számára. Ha eltekintünk a fényuzo részletektol, az NX tökéletes kiegészítoje a mindennapi életnek, miközben a hétvégéken maradéktalanul kiszolgálja tulajdonosa aktív életmódját" - mondta Takeaki Kato, az NX projekt fomérnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: