DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

VSR: A Formula Masters is lezárta a pontvadászatot!

Elérkezett a szezonzáró futam a VSR Formula Masters bajnokságában. A pilóták a Hungaroringre érkeztek, hogy eldöntsék ki lesz a bajnok, aki megnyeri a Formula.hu által felajánlott tesztvezetést. Két név maradt a végére: Csuti Zoltán, avagy Gályár Balázs.



Rögtön drámával kezdődött a versenyhétvége, hiszen Csutinak ismét gondja volt a játékkal és ledobta a szerver. Ekkor a mezőny jelesre vizsgázott emberségből és a fair play szellemében megszavazták, hogy indítsák újra a szervert. Csutinak visszajött az esélye arra, hogy nagy előnyét megtartsa a futamokon. Az időmérőn Báldi Gergő diadalmaskodott Csuti és Nagy Dávid előtt. Ha már visszakapta az elveszni látszó bajnoki esélyeket Csuti, élt a második esélyével és már az első futamon bebiztosította a bajnoki címet, hiszen a 8. helyen ért be a futam végén. Kalandos versenye volt, hiszen Nagy László folyamatosan nyomás alatt tartotta, de sorozatos hibái miatt nem tudta megelőzni Csutit, aki esőgumikon rajtolt el a száraz időben. A futamot Báldi Gergő nyerte, immáron zsinórban 5. futamgyőzelmét aratta a Formula Masters szériájában, mögötte Nagy Dávid futott be, szintén a VSR-Formula.hu csapat tagjaként. Az első futamon tehát a bajnok kilétére fény derült, ám a 3. helyért Nagy Dávid és Suborits Péter csatázhatott a második versenyen. Egészen addig tehették mind ezt, amíg Suborits fel nem adta a második futamot. Nagy Dávid beért a célba így övé lett a dobogó legalsó foka a bajnokságban. Báldi ezt a futamot is megnyerte és már csak 3 futamgyőzelemre van attól, hogy beállítsa Horváth Henrik 15 futamos győzelmi sorozatát, amit még 2008-ban állított fel.

 

A verseny felvételről itt tekinthető meg!



A bajnokságot és ezzel a tesztvezetést Csuti Zoltán nyerte! Második helyen Gályár Balázs végzett, a harmadik helyen pedig Nagy Dávid!


A csapatbajnokságot a VSR és a Formula.hu közös csapata nyerte! Gratulálunk a Báldi Gergő, Nagy Dávid, Varga Péter triónak!

 

Pénteken derül ki, hogy szeptember első hetében mivel rajtolnak a VSR-es srácok! A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: