DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

VSR: Az utolsó Seat

Lezajlott az utolsó futam is a VSR Seat Leon Eurocup bajnokságban. A finálé a mindenki által ismert Hungaroringen került megrendezésre. A 4381 méter hosszú pálya tökéletes lezárási helyszín volt a bajnokságnak. A fordulóban már csak két nagy kérdés maradt. Báldi Gergő vagy Pintér Roland nyeri-e meg a bajnokságot és ezzel a Formula.hu által felkínált kupás Suzuki tesztet.

Báldi volt az esélyesebb mivel Ő vezetett, de egy technikai vagy futamon elkövetett hiba bőven adhatott annyi esélyt Pintérnek, hogy megfordítsa az állást. A harmadik helyért Csuti Zoltán, és a VSR-Formula.hu közös csapatának tagja, Leitner Norbert volt óriási harcban.

 

 



Az időmérőn szakadt az eső. Ahogy telt az idő, úgy voltak egyre nehezebbek a körülmények. Az első körök meg is adták az első futam rajtsorrendjét. Báldi Gergő szerezte meg a pole-t, Csuti és Leitner előtt. Az első három ember között 42 ezred másodperc különbség volt csupán.

 

Az első futamon Pintér Roland rossz gumikeverékkel indult. Valamiért az eső gumi maradt fent az autóján, ami a száraz időjárásnak köszönhetően az utolsó helyig taszította le. Onnan a 21. helyig sikerült előrejönnie. A futamon folytatódott Báldi Gergő akarata. Ismét nyert, a hiba ellenére is megállíthatatlan volt. Csuti-Leitner páros maradt a második illetve harmadik. A Formula.hu csapat másik pilótája Molnár Dániel a hatodik helyen ért célba.

 

 

A második futamon az első nyolc helyezett megfordításának köszönhetően az első kört Molnár Dániel zárta az élen. Báldi és Leitner hamar felzárkózott mögé. Csuti technikai okok miatt nem indult a futamon, ezzel biztossá vált, hogy Csutit megelőzi a bajnokságban Leitner, amennyiben beér a futamon. Molnár hét körön át tartotta Báldit, de hiába. Gergő ezt a futamot is meg akarta nyerni, hogy folytassa veretlenségi sorozatát és megszerezze zsinórban, tízedik győzelmét a tavalyi VSR bajnokságok folyamán. Leitner Norbert a végén már nem tudta támadni Báldit így bejött a második helyen. A harmadik helyre Molnár Dániel álhatott fel. Pintér Roland parádés előre jövetelt produkálva negyedik helyen ért célba, 17 autót megelőzve.

 

A verseny felvételről itt tekinthető meg!




A bajnokságot és ezzel a tesztvezetést Báldi Gergő nyerte! Második helyen Pintér Roland végzett, a harmadik helyen pedig Leitner Norbert!


A csapatbajnokságot a VSR és a Formula.hu közös csapata nyerte! Gratulálunk a Halász Gergő, Leitner Norbert, Molnár Dániel triónak!

 

Pénteken derül ki, hogy szeptember első hetében mivel rajtolnak a VSR-es srácok! A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: