DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

VSR: Spában folytatódott a SEAT Leon Eurocup (videóval)

Újabb kör vette kezdetét a VSR SEAT Leon Eurocup bajnokságában. Ezúttal a Belgiumban található Spa-Francorchamps volt a helyszín. A legendás pálya mellett a Benelux kört még Zandvoort és Assen egészíti majd ki.


 

Az előző nemzeti fordulót Báldi Gergő nyerte meg, Pintér Roland előtt, aki még a korábbi nemzetin diadalmaskodott. Hat forduló után nagy harcban állnak a bajnoki címért, Pintér csupán 6 pontos előnnyel érkezett Spa-ba, és az volt a célja hogy megtartsa vagy akár növelje előnyét a Tip-Top versenyzőjével szemben. A kvalifikáción már körvonalazódott, hogy igen csak izgalmas versenyekre van kilátás. Ballai Máté, Csuti Zoltán és Báldi Gergő iszonyatosan közel voltak egymáshoz, de a végén Ballai örülhetett, hiszen megszerezte idei második pole pozícióját. Csutinak lett volna esélye megverni Ballait, de a szerver nem kegyelmezett neki és nem tudta befejezni a gyors körét.



 



 

Az első futam rajtja most nem volt zökkenőmentes, Nándori Márk elmérte az első féktávot és nekiment Csutinak ez által kisebb káosz alakult ki miután Komlósi Péter is meglökte Halász Gergőt a La Source-ban. A rajt fontos pillanata az volt még, hogy Báldi Gergő lerajtolta Pintér Rolandot. A két Formula.hu-s pilóta Molnár Dániel és Halász Gergő a baleset miatt visszacsúszott a mezőny végére és innen kellett valami értékelhetőt produkálniuk. A futamon jellemző volt a folyamatos küzdelem, így, az idei szezon egyik legizgalmasabb futama volt. Ballai Máté simán nyerte a futamot, viszont Báldi és Pintér óriásit csatáztak. Pintér megelőzte a hosszú egyenes végén Báldit és ezek után fenomenálisat védekezett egészen a végéig, amikor is Báldi kívülről szúrt volna be mellé, de technikai gondokba ütközött, így nemhogy a második hely, de még a 3. se lett meg, hiszen Csorosz László is megelőzte Báldit. Ezzel tehát 14 pontosra nőtt Pintér előnye a bajnokságban. A Formula.hu pilótái Leitner és Halász a 6. illetve 10. helyen, míg Molnár a 17. pozícióban ért célba.



 



 

A második versenyen Fundelits Dávid rajtolhatott az élről, hiszen övé lett a 8. helyezés az első futamon. Simábban mentek a dolgok most, Roós András kilőtt a második helyről és hamar átvette a vezetést. Fundelits folyamatosan csúszott vissza a gyorsabb pilóták között, de nagyon szépen helyt állt és sokáig haladt a 6. helyen. Ballai Máté nagyszerű felzárkózást mutatott és a második körben már átvette a vezetést, amit aztán a végéig meg is tartott. Ezzel triplázott, övé volt a Pole Pozíció, az első és a második futam is. Roós András hasonlóan hősiesen védekezett Báldival szemben, mint Pintér. Több körön keresztül tartotta Báldit és Csutit is, de a végén közös erővel elmentek mellette. Pintér Roland végig követte Báldi Gergőt a futam során, de a futam utolsó körei nem úgy sikerültek neki, mint ahogy azt ő szerette volna. Roós elfogyott a végére és az előbb említett hármas Báldi-Csuti-Pintér is elment mellette, ám Roósnak még volt egy utolsó válasza és megelőzte Pintért a 4. helyért. Így Ballai mögött a sorrend a végén: Báldi-Csuti-Roós-Pintér volt. Ezzel Báldi Gergő 2 pontra csökkentette hátrányát az összetettben. A Formula.hu pilótái közül Leitner ismét egy 6. helyet szállított, Halász mögötte ért be a 7. helyen, míg Molnárnak ismét nem jött össze és csak a 15. helyen végzett.



 



 

Kedden a mezőny Zandvoortban folytatja a Benelux szakaszt.



 

A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.



 

A holland versenyt természetesen élőben lehet majd követni. A belga verseny közvetítése a lenti linken megtekinthető.



 

Tartsatok velünk tehát a 8. versenyen is!



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: