DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

VSR: A 2. Olasz helyszín következett a Eurocup mezőnyének

Mugello után ""pakolt" a sorozat és a Marco Simoncelli-ről elnevezett Misano-i pálya felé vette az irányt, ahol is az Olasz nemzeti kör 2. versenyére került sor, illetve ezzel együtt a versenynaptár feléhez is érkezett a zártkasztnis bajnokság.


 

A bajnokságot továbbra is nagy érdeklődés veszi körül, így ismét népes nevezési szám fogadta a szervezőket.



 



 

A pontversenyben az első két helyet elfoglaló Pintér Roland és Báldi Gergő ezúttal is egymásra talált, így a különbség jelenleg is minimális közöttük. Báldi megnyerte az időmérőt, a remekül teljesítő Leitner Norbert előtt. Pintér mögöttük lőtávolban végzett 3. helyével, míg Csorosz László 4. és Szűcs Máté 5. helyezése kimondottan új szint hozott az eseményekbe. Az összetett harmadik helyen álló Roós András felemás időmérőt tudhatott maga mögött, hisz csak 13. lett, aztán ezt a peches formát még az első futamon is magával hordozta, ugyan is technikai gondok miatt, mindössze a 21. pozícióban végzett. Halász Gergő ismét stabilan teljesített, mellette pedig még Nándori Márk jó formája volt szembetűnő.



 

Az időmérő után az első futam másik nagy vesztese Gaál László volt, mivel tempójából adódóan kinézhetett volna neki egy jó eredmény. Molnár Dániel, már-már szokása szerint szenvedett, bár a kvalifikációs 14., majd az első futamon elért 12. pozíció után a másodikra összehozott egy 7. helyezést.



 



 

Az első és második futamon is nagy kihívás elé állította a mezőnyt a gumibálák elhelyezkedése, ám ettől függetlenül meglepően kevés kontakt adódott ebből.



 

Az első futamot végül Báldi mondhatni magabiztosan hozta. Mögötte Csuti László 6 helyet javítva a 2. lett. Pintér végül bejött a 3. helyre. Csorosz megtartotta időmérős pozícióját. Halász és Leitner ismét stabilan gyűjtögették a pontokat. A két PRM-es pilóta az 5. 6. helyet szerezte meg. Nándori 7. lett.



 



 

A második futam rajtát követően a mezőny nagy része szépen eljött, persze a megszokott túraautós megoldások nem maradtak el most sem.



 

És hogy miért is talált egymásra Báldi és Pintér? Egyszerű a válasz. Az első futam eredményét lemásolva, ám más felosztásban, de hozták. Pintért megnyerte a második futamot, s most Báldi lett a harmadik. Előzőleg Csuti, az R2-n pedig Szűcs furakodott be közéjük. Halász lett a 4., Csuti pedig szerzett egy 5. helyezést. Roós korábbi gondjain javítva, gyönyörű versenyzéssel 15 helyet javítva a 6. helyet szerezte meg. A második verseny nagy vesztesei Leitner és Csorosz voltak. A PRM versenyzője még be tudta hozni autóját a mezőny végére, de a Cupra Motorsport pilótája kiesett.



 

A bajnokság, az ismét két izgalmas futam után továbbra is szoros és abszolút nyílt. Nem lehet tudni, mikor fog jönni az áttörés, azaz valamely pilóta -netán pilóták- meglép (nek) a többiektől.



 



 

A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.



 

A következő forduló Monza lesz. Természetesen élőben lehet követni majd az eseményt. Tartsatok velünk, hisz a pálya adottságai nagyon jó futamokat ígérnek!



 

Amennyiben pedig jelentkezni szeretnétek, még megtehetitek, bármely szériába!



 

A futam közvetítése felvételről megtekinthető a lenti videón.



 



 

A folytatás Kedden következik"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: