DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

2013-ban a Corolla volt a legkelendőbb autó a világon

A Toyota Motor Sales (TMS), U.S.A., Inc., a mai napon közölte, hogy a márkakereskedoik értékesítési adatain alapuló belso statisztikáik szerint 2013-ban a Toyota Corolla modellbol világszerte összesen 1,22 millió darab kelt el.

 

Az 5 százalékos éves növekedés azt mutatja, hogy a Corolla továbbra is töretlen népszeruségnek örvend a márka vásárlói körében a világ mintegy 150 országában és régiójában.

 

"A Corolla modell a Toyota nemzetközi arculatát hivatott erosíteni. Mi sem bizonyítja jobban az ügyfeleink Corollával és Toyotával kapcsolatos elégedettségét és huségét, mint az a tény, hogy a Corolla világszerte a legnépszerubb modell" - nyilatkozta Bill Fay, a Toyota észak-amerikai alelnöke és vezérigazgatója.

 

A közelmúltban végrehajtott modellfrissítésnek köszönhetoen, - amely során az autó többek között tetszetosebb díszítoelemeket kapott és javult az üzemanyag-hatékonysága -, 2014 februárjában a Corolla összeladásai 1966-os megjelenése óta elérték a 40,72 millió darabot. Ezáltal a Corolla lett minden idok legkelendobb modellje.

 

A Polk intézet és az IHS Automotive által közzétett, a világ újautó-eladásainak 96 százalékát lefedo újautóregisztrációs adatbázison alapuló Toyota-elemzés szerint 2013-ban a Corolla bizonyult a legnépszerubb modellnek 1.098.524 millió forgalomba helyezett példánnyal.

 

Ez a szám magában foglalja a Corolla szedánra és az egyéb modellváltozatokra - mint a Corolla Axio, a Corolla Altis és a Corolla EX négyajtós szedánok - vonatkozó adatokat is. Az "Axio", "Altis" és "EX" jelzok a négyajtós Corolla szedán különbözo földrajzi régiókban (pl. Japánban) kapható kiviteleit jelölik. A fenti adat a Corolla emblémával ellátott Fielder és Rumion ötajtós kombikat ugyancsak tartalmazza.

 

A Toyota szerint számos rivális elemzés nem vette volna figyelembe a Corolla Axio, Corolla Altis, Corolla EX, Corolla Fielder és Corolla Rumion modellekre vonatkozó adatokat, holott azokat is Corolla szedánokként és kombikként tartják számon és forgalmazzák.

 

Az Egyesült Államokban több mint 300 ezer új Corolla talált gazdára 2013-ban, amely 4 százalékos növekedést jelent az elozo évhez képest. Az USA-ban tavaly értékesített Toyota Corollák 97 százaléka Észak- Amerikában készült.

 

2013-ban a Corolla top safety pick besorolást kapott a Közúti Biztonsági Biztosító Intézettol (IIHS), valamint ötcsillagos, azaz legmagasabb általános biztonsági minosítést ért el az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) töréstesztjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: