DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A DS 6WR: Kifinomultan vadóc

A Pekingi Autószalonon a DS új modellt mutat be, a DS 6WR-t, amely a közelmúltban nagy sikert aratott Wild Rubis tanulmányautó közvetlen « leszármazottja ». A DS modellektől már megszokott módon egyedi, azonnal felismerhető, karakteres és érzéki, ugyanakkor nemesen kifinomult. A modell a DS márka nemzetközi fejlődésének legújabb állomása.


 

Tekintélyes, karakteres vonalak

A közvetlen ihletadó a Wild Rubis tanulmányautó volt ; a DS 6WR továbbviszi elődje látványos, izmos sziluettjét, melyet elegánsan finomít a vonalvezetés harmóniája. A 4,55 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,61 méter magas modell tengelytávja kiemelkedően nagy : 2,73 méter. A tekintélyes méretek nemcsak teljesítményt, erőt sugallnak, hanem azt a különleges hangulatot és utazási élményt is, amelyet a prémium szabadidőautók kedvelői elvárnak. A 19 collos felnik a karosszéria négy « sarkára » kerültek, ezáltal vizuálisan is fogja az utat az autó.



 



 

A Grip Control minden terepen optimális meghajtást biztosít, négykerék-meghajtás nélkül, ráadásul mérsékelt üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett, olyan motorváltozatok esetében is, mint a Twin Scroll turbókompresszorral és nagynyomású-szivattyúval táplált szekvenciális közvetlen befecskendezésű motorral szerelt e- THP160 és THP200, melyekhez hatfokozatú automata váltó társul.



 

Elegáns, finom stílus

A DS 6WR sajátos arányai és karizmája a legmodernebb szabadidő-autók közé emelik a DS legújabb modelljét. Az alacsony és széles karosszéria robusztusságát érzéki ívek finomítják. Az autó profilját az alumínium tetősínek határozzák meg, amelyek vizuálisan is kiemelik az aerodinamikailag tökéletes formákat, hátul pedig a légterelő formálásában segítenek.



 



 

A DS 5LS után a DS 6WR is a DS modelljeinek új orr-részét kapta, amelyet a "œDS Wings" névre keresztelt, sajátosan megmunkált hűtőrács ural. A fényszórókhoz két krómcsíkkal csatlakozó elem feszes íve modern és dinamikus külsőt varázsol az autó elejére. A Xenon fényszórókat bumeráng formájú ledes nappali fények emelik ki. A DS embléma a hűtőrácsba épül.



 

Az autó hátsó részének kidolgozása vadonatúj formai elemeket hoz. A hátsó lámpák krómozott keretet kapnak, amely remekül kiemeli a 3D hatású fényszórókat, amelyekből finoman kitűnik a DS emblémája. A csomagtérajtó alsó részén húzódó krómcsík dupla kipufogót foglal magában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: