DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Pekingben mutatkozik be a Lexus NX

A Lexus nyilvánosságra hozta vadonatúj, radikális formatervu középkategóriás prémium szabadidojármuvének elso fényképeit. A modell április 20-án, a 2014. évi Pekingi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek.

Az NX, a Lexus elso középkategóriás szabadidojármuve érzelmekben gazdag, markáns formatervével új ügyfeleket szólít meg. Az újdonság lenyugözo formatervével és ultramodern technológiáival új mércét állít a jövobeli modelleknek.



 

A 2013. évi Frankfurti és Tokiói Autószalonokon kiállított, két darab LF-NX tanulmányautó (az LF a " Lexus Future", azaz "jövobeli Lexus" kifejezés rövidítése) komoly sikernek örvendett a látogatók körében, és alapvetoen befolyásolta a sorozatgyártású NX modell végleges formatervét.



 



 

Külso formaterv

Az NX úgy hat, mintha karosszériáját egyetlen darab fémbol öntötték volna. Merész, vastag kerékívei 17 vagy 18 colos keréktárcsákat rejtenek, eroteljes, ugrásra kész karakterrel ruházva fel az autót.



 

A szögletes forma központi eleme a Lexus agresszív "orsó" hutomaszkja, amelynek megjelenését innovatív LED-es fényszórók és nappali fények erosítik meg. Az orsó alakú hutomaszk harmonikusan olvas bele a plasztikusan megformázott gépházfedélbe, és teremt erosen kontrasztos, mélységérzetet kelto felületi kidolgozottságot.



 

A sziluett felismerhetoen Lexusos, amit a jármu hátsó részéhez igazodó, látványos tetovonal is kihangsúlyoz. Az innovatív külso tükör és a világon elsoként alkalmazott, rejtett zárcilinderes, beépített fényforrással szerelt kilincsszerkezet teljesen sima oldalfalat eredményez, és ezzel még inkább felerosíti a prémium hatást.



 

Az autó hátulján a Lexus jellegzetes "L" alakú lámpateste LED-es technológiával jelenik meg. A karosszéria kialakítása az elöl látható orsó hutomaszkra utal vissza.



 



 

Belso kialakítás

A Lexus NX belso tere igazi izgalmat ébreszt, kialakítása sokkal inkább sportautót idéz. Merészen megformált muszerfalával az NX utastere a karosszéria szögletes idomaival harmonizál.



 

A vastag karimájú sportkormány az NX menetdinamikai képességeire utal; a beltér vonzerejét kontrasztos díszítoelemek emelik. A belso térkalakítás és az üléselrendezés jelentos szerepet játszik az utastér kialakításában, a jármu kezeloszerveinek, muszereinek és multimédiás interfészének ösztönös muködtetése iránti igény határozta meg. Az NX a Lexus kijelzo és kezelofelületi zóna koncepcióját követi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: