DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

VSR: A Formula Masters is nekivágott Mugello-nak!

A Virtual SimRacing tavaszi naptárát követve a zárt kasztnis bajnokság után az OW sorozat is megérkezett a festői Olaszországba.

A Mugello-i versenypálya nagy kihívást tartogatott a versenyzők számára, hisz elég volt csak megnézni a Eurocup eredményeit. A futamokon ezúttal sem csalódtunk, és végre volt olyan, akinek sikerült kizökkentenie a Báldi Gergő-Csuti Zoltán-Suborits Péter triót a dobogóról.



 

De még mielőtt kitérnénk a közvetítés felvételének megtekintésére, röviden összefoglalva nézzük az eredményeket.



 



 

A kvalifikáción mondhatni a szokásos sorrend alakult ki, ugyan is az első 4 helyet, idén sokadik alkalommal már a Suborits-Csuti-Báldi-Varga Dávid négyes hozta el. Nagy László kiváló teljesítménnyel, eddigi legjobb eredményét elérve az 5. helyet szerezte meg. A negatív meglepetés ismét Molnár Dániel volt, aki csak a13. helyet szerezte meg. Társult hozzá ezúttal Nagy Dávid is, aki épp Molnár előtt, a 12. helyen zárta a kvalifikációt. Az első versenynek 24 pilóta vágott neki.



 

A mezőny nagy részét megzavarta a hirtelen jött időjárás jelentés, ugyan is eső volt várható a futamon, ami mint később kiderült, egyáltalán nem jött. Többek között ennek esett áldozatául Varga Dávid is, aki a 4. helyről, a feltett esőgumi és plusz box problémák miatt, a 20. helyezésig esett vissza, később száraz gumival javítva a 14. helyre zárkózott. Elől nem volt változás a rajt sorrendet illetően, Suborits nyert, mögötte Báldi és Csuti végzett. Nagy D. és Molnár végre villantott, ennek köszönhetően pedig a 4. és 5. helyen intették őket le. A PRM S&B csapat színeihez csatlakozó Rátkai János a 12. hely jóvoltából szerzett értékes pontokat, ugyan is Foczkó Ákos feladni kényszerült technikai probléma miatt mindkét futamot.



 



 

Az első versenyre ígért eső a második futamra sem érkezett meg, pedig az ég végig erősen felhős volt. A pilóták így már tapasztalatból tudhatták, nincs szükség, esős gumira, a slick teljes mértékben elég.



 

Az egységes választásoknak köszönhetően tiszta képet kaphattunk az erőviszonyokról száraz körülmények között a Mugello-i pályán.



 

A rajt után Varga D. rögtön 4 helyet javított, majd egészen a dobogóig menetelt, mivel Báldi Gergő ismeretlen probléma miatt hibázott, aztán ez által nagyon magára húzta üldözőjét. Az utolsó kör utolsó kanyarjaiban döntötték el, ki fordulhat rá elsőként a célegyenesre. A Formula csapat versenyzője, épp-hogy alul maradt Vargához képest, talán az eddigi egyik, hanem a legszorosabb befutó volt.



 

Szép csöndben, nagy tempót diktálva Suborits ezt a fordulót is behúzta, Csuti ezúttal a második lett. Gályár Balázs a nehézségek ellenére magáénak tudhatott egy 5. helyett. Rátkai 6. helyezésével újabb értékes bajnoki pontokkal gyarapította újdonsült csapatát, mivel Molnár a futamot nem tudta befejezni. Hogy a páros menetelést folytassák, csatlakozott Nagy is hozzá, így negatív értelemben lemásolták az első futamot.



 



 

A bővebb eredmények és statisztikák a VSR.hu oldalon találhatóak meg. További információk szokás szerint a Fórumon és a Virtual SimRacing Facebook profilon érhetőek el.



 

A következő forduló Misano lesz. Természetesen élőben lehet követni majd az eseményt.



 

A Mugello-i futam közvetítése a lenti videón tekinthető meg felvételről.



 

Tartsatok velünk továbbra is!



 

Amennyiben jelentkezni szeretnétek, még megtehetitek, bármely szériába!



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: