DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

MLC, a Mercedes új terep-kupéja

Évek óta megy az ötletelés a prémium-gyártóknál annak a felderítésére, hogy merre érdemes tovább bővíteni a modellválasztékot. Aztán ha valamelyik cégnek bejön valami, a többi szépen leutánozza. Ez volt annak idején a Mercedes CLS sorsa, most pedig láthatóan az X6, a BMW divatteremtő kupétetős szabadidő-autója van soron. A Mercedesnél MLC-nek nevezték el a saját változatukat, amelyről ma rántották le a leplet a vállalat éves részvényes-gyűlésén.

 

Az MLC-t az X6 közvetlen vetélytársának szánják. A műszaki alapokat az ML osztályból veszik át, a hangolás és a formaterv viszont egész más lesz. A tervezők láthatóan sportos formát igyekeztek rajzolni, már amennyire ez egy ekkora szabadidő-autónál lehetséges, méghozzá az aktuális Mercedes stílusban. Az autó karakteréről egyelőre csak annyit mondtak, hogy kifejezetten dinamikusan viselkedik majd - jelentsen ez bármit is a Mercedes szótárában.

 

Állítólag minden polgári szériaváltozatba hathengeres benzin- és dízelmotorok kerülnek majd, kivéve az AMG kiviteleket. Ilyen viszont V8-as és V12-es motorral is készül majd. Bár a gyártás a Mercedes észak-amerikai üzemében folyik majd, a tanulmány-változatot a pekingi Auto China kiállításon láthatja először a közönség, Concept Coupé SUV néven.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: