DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Fordulat a Budapest Rali ügyében

Egy hét sem telt el a Budapest Rali törlésének bejelentése óta, az MNASZ máris előállt egy ígéretesnek tűnő opcióval a verseny pótlására, ami már csak amiatt is lenne nagyon fontos, hogy a bajnoki címek sorsa ne öt, hanem az előzetesen tervbe vett hat bajnoki forduló alatt dőljön el.

Az alábbiakban Herczeg Lajos főtitkár úr nyílt levelét tesszük közzé, ami ma kora délután az mnasz.hu-n jelent meg.

 

"Tisztelt Tagjaink, Versenyzők, Rally rajongó Sportbarátaink !

 

Ezúton tájékoztatom tagjainkat versenyzőinket és az autósportot szerető rajongóinkat, hogy a Budapest Rally törlésének híre gyorsan eljutott a szomszédos országokba is. A kialakult helyzetet látva, a Horvát Autósport Szövetség részéről a szerdai napon hivatalos megkeresés érkezett hozzám, amelyben a 41. Croatia Rallye (volt INA Croatia Rallye, https://www.croatiarally2014.com/croatia_rally_en/index_en.html) szervezői és a horvát szövetség főtitkára jelezte, hogy szívesen befogadják az ORB mezőnyét versenyükre.

 

Ez a felajánlás lehetőséget biztosít arra, hogy az Országos Rallye Bajnokság 5. futama az eredeti időpontban megrendezhető legyen. A Sporttanács felajánlja segítségét az RSB mb. vezetőjének és igény esetén a teljes sportszakmai lebonyolítást magára vállalja.

 

A horvát szövetség főtitkára az alábbi kedvezményt biztosítja:

 

"¢             Csak a magyar versenyzők a nevezési díj felét, 350 € fizetnek

"¢             A nevező versenyzők az FIA European Rally Trophy és a CEZ Rallye Bajnokságban is teljes pontszámmal értékelésre kerülnek

 

További információ:

 

"¢             Útvonallap: https://www.croatiarally2014.com/croatia_rally_en/itinerary.html

 

Köszönjük a Horvát szövetség segítségét és bízunk abban, hogy a rally sportban érintett tagjaink élnek a lehetőséggel.

 

Ezen esemény kapcsán tájékoztatom az MNASZ tagságát, hogy a horvát szövetség egyik legfontosabb stratégiai partnerünk. Hónapok óta azon dolgozunk, hogyan lehet bővíteni együttműködésünket a bajnokságaink közös rendezésében illetve a nemzetközi érdekérvényesítés területein. A horvátok fenti felajánlása egyértelmű jele annak, hogy ők komolyan gondolják.

 

Kérem Tisztelt Tagjainkat segítsenek, hogy mi is komolyan gondolhassuk.

 

Tisztelettel,

Herczeg Lajos

Főtitkár"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: