DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Többször reckíroztunk Miskolcon

A László Racing színeiben versenyző Tarr Zsolt és Szabó Gábor páros hónapokkal ezelőtt versenyzett utoljára, de a Steelvent Miskolc Rallysprinten ismét rajthoz álltak. Láthattuk már őket, Opellel, Citroennel, Honda Civikkel ésZsigulival is versenyezni, de most egy Honda CivicType-R-rel barátkoztak a miskolci szakaszon.Az elmúlt hétvégi élményekről Tarr Zsolt pilótával beszélgettem.

Legutóbb a királdi körgyorson láthatott titeket a nagyközönség versenyezni. Csak nem meguntátok az autósportot?

- Nem, dehogy untuk meg az autóversenyzést, inkább csak arról van szó, hogy sokszor nehéz összehangolni a dolgokat. Kisebb versenyeken azért voltunk, mint Kunmadaras, de az sem tegnap volt, ez igaz. Ettől függetlenül arra törekszünk, hogy minél többször rajthoz tudjunk állni, de már nem akarjuk annyira görcsösen, mint évekkel ezelőtt. Talán kicsit elkényelmesedtünk, és tényleg csak akkor szánjuk rá magunkat, ha tudjuk minden összeállt egy jó versenyhez.

 

Az elmúlt évek alatt több versenyautót is volt szerencséd kipróbálni. Ez minek köszönhető, keresed az igazit?

- Dehogy keresem. Egyszerűen csak mindig élek az adott lehetőséggel, és mindezt úgy teszem, hogy természetesen számomra is kedvező legyen. De ezt gondolom, senkinek nem kell ecsetelni, hogy nem olyan egyszerű manapság versenyezni. Amikor tudunk, megyünk, amikor nem, akkor meg nem. Az viszont, hogy számos versenyautót kipróbálhattam, annak nagyon örülök. Így történt ez az elmúlt hétvégén is, hiszen végre beülhettem egy Honda CivicType-R-be, és jól éreztük magunkat belül.

 

Tesztelésre volt alkalmatok verseny előtt?

- Reméltem, hogy nem kérdezed meg, de ez most nem jött össze - viccelődött Zsolti. Mentünk egy keveset, de ahhoz, hogy eggyé váljunk a Hondával, ahhoz azért kevés volt. Ezt legközelebb majd jobban megszervezzük, amennyiben minden összejön a következő versenyre. Ahhoz, hogy egy futam kerek legyen, szükség van a tesztre, és arra, hogy a beállításokkal tudjunk variálni. A legközelebbi verseny előtt majd erre is sort kerítünk.

 

A hétvégén volt minden, eső, napsütés, száraz salak, vizes salak, vízátfolyás, minden, ami belefér a raliba. Számotokra hogy záródott a miskolci futam?

- Szerintem mindketten elégedetten távoztunk a versenyről, ugyanis célba értünk, ami ugye ennyi kihagyás után, és egy új autóval, ismeretlen szakaszon, azért valamit csak jelent. A kategóriában is elég versenyző volt, akikkel lehetett csatázni, tehát egy teljesen jó verseny volt. A salakon igaz, hogy kigúvadt szemmel néztem, hogy pont előttünk locsolták fel a pályát, mert a gumik nem arra voltak feltéve, de ezt is megoldottuk. Másnap az esőzés ismét megviccelt minket, és volt ahol azt gondoltam nem férünk el, de valahogy mindig éppen befértünk. Azért volt párszor, hogy reckíroztunk a számunkra teljesen új technikával, de hát azért voltunk ott, hogy megkenjük a száját.

 

Tervek, következő verseny fejben már megvan?

- Úgy, ahogy mondod, még csak fejben van meg a következő verseny. Talán kicsit gyúrunk Salgóra".kicsit, csak úgy papásan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: