DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Revans a miskolci szakasszal

Bakó Laciék 2010-ben a Miskolc Rallyn, ugyanezen a szakaszon estek be, most viszont elégtételt követelve rótták a pályát oda-vissza. A nem éppen unatkozó Bakó Rally Team a LiveFotó-val karöltve egy online közvetítéssel debütált a versenyen, ami már elsőre is jelesre vizsgázott.

Milyen volt újra Miskolcon versenyezni, hiszen 2010-ben pont ezen a szakaszon ért titeket baleset?

- Nagyon jó volt ott részt venni, ahol utoljára akkor indultunk, amikor sajnos hatalmasat estünk, de a szerencsének köszönhetően megúsztuk karcolásokkal az egészet. Éppen itt volt már az ideje, hogy revansot vegyünk ezzel a szakasszal, mert a bukásunk ellenére is nagyon szeretjük ezeket a gyorsokat. Hál"™ Istennek most minden úgy alakult, ahogy vártuk, persze egy-két bakit kivéve.

 

Milyen bakiról van szó, hiszen végig versenyben voltatok?

- A verseny előtti esőzéseknek, és a reggeli felhőszakadásnak köszönhetően kicsit benéztem a tempót, és az útviszonyokat, ezért nagyon hamar a susnyásban találtuk magunkat. Semmi különösebb problémánk nem adódott, mint hogy felakadt a kis méregzsák alja egy buckára, és se fel, se le, hiába próbáltak segíteni a lelkes nézők. Nem maradt más választásunk, mint megvárni a rescueautót, és ne is kérdezd meg, hogy elkeseredtünk-e, mert felesleges. A válasz nem. Folytattuk a versenyzést, mint ha mi sem történt volna.

 

Érdekességképpen szolgáltatok a nézők felé a LiveFotó.hu tesztelésével, ami arról szólt, hogy a teljes verseny ideje alatt szinte azonnal felkerültek a képek, és a videók az aktuális helyzetről. Milyen visszajelzéseket kaptatok?

- A miskolci futam egésze arról szólt számunkra, hogy mind az autót, mind a Jákób Dániel fejében megszületett projektet együtt kivitelezzük, és egyben népszerűsítsük. A visszajelzések szerint attól függetlenül, hogy első alkalomról volt szó, mindenki szuper ötletnek tartotta, hogy ilyen gyorsan minden felkerült a világhálóra. A fotók és a versenyzőkkel készített videók max. 1 perc múlva láthatók voltak a neten mindenki számára. Dani rengeteg gratulációt, és ötletet gyűjtött be a hétvége alkalmával, amit a legközelebbi versenyen is együtt fogunk majd kamatoztatni. Továbbra is a LiveFotó, vagyisDaniék mögött állunk, mint főtámogató, mert maximálisan elégedettek voltunkegymással. Köszönjük Jákób Dánielnek és az édesapjának a lehetőséget, és a bizalmat, ami természetesen kölcsönös.

 

Végül jöjjenek a legfontosabb kérdések. Hogyan éreztétek magatokat? Milyen eredménnyel zártátok a hétvégét, illetve melyik a következő verseny a Bakó Rally Team számára?

- Nagyon jól éreztük magunkat, és örültem, hogy ezen a versenyen Bagó Laci diktálta az ütemet. Elmondása szerint napra pontosan 6 éve navigált nekem, amin meglepődtem, hogy zsigerből vágja az ilyen dátumokat. Pont azt ecseteltük a verseny végén, hogy rég nevettünk már együtt ennyit. Az eredmény szinte másodlagos volt, hiszen végig nagyobb köbcentis autók ellen küzdöttünk, ennek ellenére minden körben szépen javítottunk az időnkön. Ennél többre nem is vágytunk, csupán talán arra, hogy egy-két versenyzőtársunk orra alá borsot törjünk az időnk folyamatos javításával, persze olyan baráti mókázásból. Hogy hová tart a csapat? Komolyan soroljam el? Nem lesz egyszerű, de mondok párat. Román hegyi bajnokság most hétvégén, aztán ugye jön Kassa, majd rá egy hétre Salgó".és egy hét pihi aztán pedig irány a Harghita Rali"úgy nagyjából ennyi az elkövetkezendő időszak a csapat számára. Unatkozni éppen nem fogunk, de nem is szeretünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: