DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Veréb-Papp: A kötelező után jöhet a szórakozás

Augusztusban rendezték a 2014-es Országos Historic Rallye Bajnokság negyedik fordulóját a Baranya Kupát, ahol a Veréb Zoltán, Papp Tamás páros biztonsági autózással a kategóriájuk harmadik helyén értek célba, így továbbra is vezetik a Replica Kupa abszolútját és az R1 kategóriát is.

Idén megszokhattuk már, hogy nincs pihenés, hiszen a bajnokság mellett több hazai rendezésű versenyen is feltűnt a csapat, és így lesz ez most is, azzal a különbséggel, hogy átlépik a képzeletbeli határt, és Csehországban az ERC bajnokság betétfutamaként megrendezett Historic Star Rally-ban is megmutatják magukat.

 

 



"Régóta szövögetjük, hogy jó lenne eljutni egy komolyabb külföldi rendezvényre, mint egy Rally Legend, vagy egy Historic Star Rally, ami az idei évben úgy nézz ki sikerülni is fog. Szikszai Attilától nagy segítséget kaptunk, Ő több éve résztvevője a versenynek." - kezdte a beszélgetést Veréb Zoltán, a pilóta, majd folytatta: "Itt picit máshogy működnek a dolgok, leadod a nevezésed, majd a rendezőség dönt, hogy mehetsz vagy sem. Szerencsére mi bekerültünk, így ott leszünk hétvégén Csehországban. A versenyről csak jókat hallottuk, külön érdekesség, hogy itt a leglátványosabbakat is díjazzák majd."

 

 

"Pár héttel ezelőtt még Komlón versenyeztünk, a Baranya Kupán, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Egy jól megszervezett verseny volt, ahol sikerült a kategóriánk harmadik helyezését megszerezni, amivel továbbra is első helyen állunk a bajnokságban. Viszont nem minden olyan szép, amilyennek látszik, és ezt mi az ATB-nek köszönhetjük. Történt ugyanis, hogy a technikai bizottság kézrátétellel különbözteti meg a plexi és a polikarbonát oldalüveg közti különbséget, így mi a reggeli gépátvételen nem jutottunk túl, mert elsőre tapintásból úgy ítélték meg, hogy mi plexi oldalüveget használunk. Természetesen egy későbbi időpontban elismerték a hibájukat, és átmentünk az átvételen." - mondta picit csalódottan Papp Tamás a navigátor, aki teljes lázban várja a hétvégét: "Már tűkön ülve várjuk a versenyt és az esti belvárosi kilenc kilométeres prológot, ami nagyon jól hangzik. Szeretnénk egy jóízűt autózni, és a nézőket kiszolgálni, továbbá a magyar Zsigulisok hírnevét is öregbíteni, és ezzel meg is fogalmaztuk a hétvége lényegét."

 

A verseny több kihívást is tartogat a versenyzők számára, ezek közül is kiemelendő, hogy két tréingből lehet majd menni a szakaszokon, ami biztosan nagyon furcsa lesz a hazai versenyzők számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: