DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Latvala vezet, Kubica újra szakaszt nyert!

Sebastien Ogier kiesését követően Jari-Matti Latvala fölényesen vezet Németországban, míg Robert Kubica délelőtt szakaszgyőzelemnek örvendhetett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Sebastien Ogier tegnapi balesete után ma ismét rontott, így feladni kényszerült a Német Ralit. Csapattársa, és egyetlen világbajnoki vetélytársa, Jari-Matti Latvala ezt követően jóval óvatosabban vezetett, de így is három szakaszgyőzelmet szerzett délután, és majd egy perccel vezet Kris Meeke előtt. Az idén eddig három harmadik helyet szerző brit karrierje legjobb helyezése felé tart, de a hyundaios Neuville komoly harcra kényszerítheti holnap, hiszen hátránya csak 4,3 másodperc vele szemben. Latvala is nagy lehetőség előtt áll, ha nyer, és behúzza a Power Stage három bónuszpontját is, mindössze 16 pontra csökkenhet hátránya az összetettben.



 



 

Neuville csapattársa, Dani Sordo, aki szintén harcban állt a második helyért, visszább esett, miután megcsúszott a lerövidített Peterberg-szakaszon, melyet Ogier balesete miatt kellett megkurtítani, ugyanis a sérült korlátot nem sikerült időben megjavítani. Sordo így is a negyedik, de már csak 5,5 másodperccel előzi meg Mikkelsent. A legjobb fordos a szombati nap végén Mikko Hirvonen, aki 4,9 másodperccel előzi meg csapattársát, Elfyn Evanst, így az M-Sport két versenyzője nagyot küzdhet holnap a hatodik pozícióért, de ebben még Mads Ostberg is beleszólhat, aki szintén nagyon közel van hozzájuk.



 



 

A legjobb privát nevező a kilencedik helyen álló Martin Prokop, aki a Panzerplatte szakasz végén lépett előre, miután a Hyundai-jal első versenyét teljesítő Bryan Bouffier hibázott. A francia versenyző és navigátora nem sérült meg, de egyelőre kérdéses, hogy holnap visszatérnek e Rali 2 szabály kereteiben. Remek napja volt Robert Kubicának, aki tegnapi hibája után már pontszerző helyen van, sőt szakaszt is nyert, az idénynyitó Monte Carlo Rali óta először.



 



 

A Német Rali állása 14 szakasz után:



 



 

1. Jari-Matti Latvala VW 2:19:00.7
2. Kris Meeke Citroen +56.6
3. Thierry Neuville Hyundai +1:00.9
4. Dani Sordo Hyundai +1:26.8
5. Andreas Mikkelsen VW +1:37.0
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:53.2
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:58.1
8. Mads Ostberg Citroen +1:59.3
9. Martin Prokop Czech Ford +4:09.6
10. Robert Kubica M-Sport Ford +6:39.1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: