DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Szinte tökéletes versennyel is "csak" ötödikek

Tim Gábor és Timár Tamás kettős idén már a harmadik MARB futamon állt rajthoz. A Bakonya Rally az MARB (Magyar Amatőr Rally Bajnokság) 8. versenye volt, melyet megelőzően a páros, a sikeres Vanyarci rally után bizakodott, hogy újra dobogóra állhatnak.

Azonban a déli régióban erősebb ellenfeleket találtak maguknak, mint legutóbb, és hiába volt végig tökéletes az autó, és gyorsultak szakaszról szakaszra, nem tudtak fogást találni az előttük lévőkön. Az összesen 70 indulóból végül a 14. helyen értek célba, és a kategóriájukban az ötödikek lett. Ezzel az eredménnyel a bajnokság felénél a ponttáblázat 8. helyén állnak, ahonnan már csak komoly fejlesztésekkel tudnának előrébb lépni, de nem adják fel.

 



Tim Gábor: "A vanyarci második hely után, csalódottak is lehetnénk az ötödik hellyel, de nem vagyunk azok. A kocsin semmilyen fejlesztés nem történt, igaz, végre kapott egy szép fekete fényezést, de minden maradt a régiben. Ez egy közel utcai autó, fékeink amik komolyabbak már, és van egy rövidebb végáttételünk, műanyag a motorháztetőnk, de semmi extra. Talán a jövőben tudunk szerezni egy jóval erősebb motort, és a futóművel is tudunk foglalkozni, akkor már álmodozhatunk akár győzelemről is, de még nincs itt az ideje. De élvezzük, és nyomjuk tovább, amikor csak lehetőségünk van rá!"

 

Tim Gábor most folytatja a gyorsasági szakágban a szereplést, hisz jelenleg vezeti az RCM Cup bajnokságot, és hamarosan következik Slovakiaring.

 

Videó összefoglaló a Bakonya Rally-ról:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: