DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Solberg folytatja

Hosszú szünet után Svédországban egy 7. majd Portugáliában egy 5. hellyel tért vissza a Rally VB-re Henning Solberg, aki Argentína után az összes hátralévő VB futamon szeretne rajthoz állni.

Az idősebbik Solberg fivér Mads östbergék csapata, az Adapta autójával tért vissza a Világbajnokság vérkeringésébe a február eleji Svéd Rallyn, majd miután hetedik helyen zárta félig-meddig hazainak számító futamát, Portugáliában ismét lehetőséget kapott, ahol még továbbment és annak ellenére, hogy két éve nem vett részt murvás versenyen WRC autóval, az előkelő ötödik helyen érkezett célba a Fiesta WRC-vel. Ez pedig Solberg étvágyát is tovább gerjesztette, a norvég pilóta most azon dolgozik, hogy minél több futamon állhasson még idén rajthoz, a következői európai futamon már szinte biztosan ott lesz.

 

"Malcolm Wilsonnak van számomra egy autója a Szardínia Rallyra amihez egyre közelebb kerülünk." - mondta Henning a WRC.com-nak. "Bízom benne, hogy Argentína már után minden futamon rajthoz tudunk állni, ez az álmom."

 

Solberg egyike a Rally Világbajnokság legtapasztaltabb versenyzőinek, 16 éve versenyez a sorozatban ez idő alatt 113 futamon állt rajthoz. A 42. évét taposó norvég úgy érzi egyike a bajnokság leggyorsabb pilótáinak és úgy érzi, hogy az idei szezon hozzásegítheti ahhoz, hogy később gyári csapat autóját vezethesse.

 

"A rali a szenvedélyem! Számomra ez a legfontosabb motorsport. Elég jó vagyok, hogy a legjobb három legjobbja között legyek, akkor ha a megfelelő ülésben ülhetek. Még mindig hiszem, hogy másodikszámú pilótaként megállnám a helyem egy gyári csapatban, meg akarom mutatni nekik, hogy milyen gyors is tudok lenni!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: