DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kopecky dobogón kezdett a világ másik felén

Kettős Skoda győzelemmel zárult az FIA Ázsia-Óceánia bajnokság szezonnyitója, a győzelmet a címvédő Guarav Gill szerezte meg csapattársa, az Európa Bajnok Jan Kopecky előtt.

 

A Skoda gyári támogatását élvező MRF csapat tökéletes szezonkezdettel és kettős győzelemmel ünnepelhetett az FIA Ázsia-Óceánia Bajnokság idei első állomásán, az Új-Zélandon megrendezett Rally of Whangarei-n. A futamgyőzelmet a bajnoki cím védője, az indiai-új-zélandi páros, Guarav Gill és Glenn McMeall szerezte meg, kevesebb mint 12 másodperccel megelőzve az új környezettel még csak barátkozó Európa Bajnok cseh duót, Jan Kopecky-t és Pavel Dresler-t. Az MRF csapat S2000-es Fabiái túlzás nélkül állítható, hogy domináltak a versenyen, hiszen a 14 szakasz győzelmein Gill és Kopecky osztoztak.

 

"Már többször is nagyon közel voltam az itteni győzelemhez és végre most sikerült és ez egy fantasztikus győzelem az egész MRF Skoda számára."  - lelkendezett Gill a célban, aki tavaly éppen fordított helyzetben, akkori csapattársa Esapekka Lappi mögött a második helyen zárta a versenyt. Ezúttal azonban kiváló formában autózott és remek csatát vívott 220 versenykilométeren a győzelemért Kopecky-vel.

 

 

A 2013-as Európa Bajnok nagyszerűen mutatkozott be a távol-keleti sorozatban és az MRF abroncsain egyaránt, hiszen a verseny első napján magához ragadta a vezetést. "Egész hétvégén nagyon jó csatát vívtunk Guaravval, ami lehetőséget biztosított számomra a fejlődésre. Nem volt túl sok tapasztalatom ilyenfajta murvás pályákon és emellett ez volt az első alkalom, hogy hazámtól ennyire távol versenyezhettem, következésképp nagyon örülök ennek az eredménynek."

 

 

A dobogó harmadik fokára végül csaknem kilenc perccel a két Skoda mögött egy ausztrál páros, Mark Pedder és Claire Dowling állhatott fel egy EVO X-es Mitsubishi Lancerrel. Érdekesség, hogy az Ázsia Óciánia bajnokságba nevezettek közül összesen hét páros látta meg a célt, a nemzeti bajnokság mezőnyében pedig 13-nak sikerült ugyanez a bravúr.

 

A bajnokság május 16.-án egy szigettel arrébb, Új-Kaledóniában folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: