DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Osváth Racing Team jelenti a Metabond Kupáról

Szerencsésen indult a 2014-es amatőr rally sorozat az Osváth Racing Team versenyzői számára. A tavalyi felálláshoz hasonlóan ismét két páros képviseltette magát a csapat színeiben. Tölgyesi László nem változtatott a sikeres bajnoki szereposztáson, ezúttal is Nemes Csaba navigálásával terelgette a jól megszokott VFTS-t, míg Farnadi Ágnes új navigátorával, Oberling Krisztiánnal kormányozta célba a kis Suzukit.

 

Écsen, a jól ismert Rábaringen vette kezdetét az idei amatőr rally szezon a nyugati régióban, ahol egy bemelegítő kört követően négyszer kellett teljesíteni a tavalyihoz képest szinte teljesen új nyomvezetésű 8 km-es pályát.

 

Tölgyesiék mindjárt elsőre kiautózták magukból a maximumot, első idejükön nem igazán tudtak javítani, de a végeredmény szempontjából ennek nem volt jelentősége, hiszen magabiztosan vezették kategóriájukat az elejétől fogva. Nem csak H/1-ben, de a Lada kupában is elhozták az első helyet és az abszolút értékelésben is értékes pontokat gyűjtöttek, hiszen második helyen értek célba.

 

Farnadi Ágnes számára izgalmasabban indult a verseny, hiszen nem csak navigátora új, de autója is jelentős változásokon ment át. Bár első körben is sikerült második időt autózni, a későbbi körök során értékes másodperceket tudtak lefaragni, így a nap végén a kategória első helye, illetve a Suzuki kupa dobogójának legfelső foka volt a jutalom.

 

A versenyzőpárosok köszönik a Csapat munkáját, mindkét autó tökéletesen működött a verseny folyamán. Köszönet jár továbbá Szponzorainknak, Barátainknak, és természetesen Családjainknak, akik támogatása nélkül ezúttal sem boldogultunk volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: