DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Vizin Írországban kezdi az Eb-szezont

Az Ír Ralin, közismertebb, nemzetközi nevén a Circuit of Irelanden kezdi Vizin László és Zsiros Gábor idei rali-Európa-bajnoki szezonját.

A kontinens egyik legrégebbi és legpatinásabb versenye sok újdonságot tartogat a magyar páros számára. Szűk, dobálós pályáival olyan extrém feltételeket támaszt a versenyzők elé, amellyel máshol nem találkozhatnak. Sem Vizin, sem Zsiros nem indult még ezen a versenyen, így már a pályabejárás is komoly kihívás lesz a számukra. Hogy a dolguk tovább nehezedje, Vizin most versenyez először Peugeot 207 S2000-essel, amelyet remélhetőleg még itthon ki tud próbálni. Nem akar fejjel a falnak futni, ezért az Ír Ralin biztonságos kezdést ígér.



 

Vizin László: - Izgalmasnak ígérkezik az Ír Rali. Szeretek minden évben új versenyeket kipróbálni. 2014-ben a sors úgy hozta, hogy az első versenyünk új helyszínen lesz és új lesz az autó is, úgyhogy talán az idei legnagyobb kihívásunk elé nézünk a jövő héten, de pont ez a rali szépsége.



 



 

Próbáltam a pályáknak utánajárni, a YouTube-on mindent megnéztem, amit csak tudtam. Az látszik, hogy szűk, dobálós utakon rendezik a versenyt, ahol észnél kell lenni.



 

Most indulunk először a Peugeot Szuper-2000-essel. A Skoda S2000-esről szép emlékeim vannak, de biztos vagyok benne, hogy ezt az autót is újra meg kell tanulnom. Itthon szeretnénk egyszer tesztelni vele. Ettől függetlenül az igazi próba maga a verseny lesz, ezért óvatos kezdést tervezek és fokozatosan akarok gyorsulni.



 

Már a pályabejárásra is kijön velünk Tagai Robi, aki nagyon rutinos nemzetközi versenyeken. Ő lesz a csapatvezetőnk és a pályabejárás során is ott lesz velünk egy tartalék autóval, mert azt már megtanultam, hogy az Eb-n nem szabad egy autóval elkezdeni a tréninget.



 

Régen ültem versenyautóban és így, hogy beszélgetünk róla, egyre jobban viszket a tenyerem, úgyhogy már nagyon várom, hogy mehessek a Peugeot-val.



 

A Vizin-Zsiros páros idei tervezett versenyei:

április 17-19. Ír Rali (Circuit of Ireland)

június 19-21. Ypres Rali (Belgium)

szeptember 19-21. Ciprus Rali

október 23-25. Valais Rali (Svájc)*

november 6-8. Korzika Rali

*tartalék verseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: