DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

A Hyundai engedett: Sordo indul Argentínában

A Hyundai Dani Sordo elégedetlen nyilatkozatát követően megváltoztatta előzetes felállását, és kirakta Juho Hanninent az Argentínába utazó csapatból.

Az eredeti tervek szerint Thierry Neuville és Juho Hanninen vezethette volna a két Hyundai i20-ast a májusi Argentin Ralin, míg Dani Sordo legközelebb csak az augusztus végi Német Ralin kapott volna lehetőséget. A hétvégén két szakaszgyőzelmet is szerző Sordo nyilatkozatában arra panaszkodott, hogy nem érti, miért maradt ki a csapat argentínai felállásából:



 

"Nem értem, miért nem mehetek Argentínába" - fakadt ki a spanyol. "Sok tapasztalatom van onnan, és sok szurkolóm is van ott. Az okokról a csapatot kell kérdezni. Én magam szerettem volna többet tenni a csapatért, de ez nem az én döntésem volt. Portugáliával elégedett voltam... Remélem, hogy többet vezethetek majd, de jelen állás szerint Németország a következő futamom."



 



 

A Hyundai csapatmenedzsere, Michael Nandan elárulta, hogy Sordo azért maradt ki a következő versenyekre utazó csapatból, mert tavaly a Citroen színeiben igen gyengén szerepelt az ilyen eseményeken, és ezért önbizalomhiányban szenvedett, viszont ez nem jelenti azt, hogy a döntést ne lehetne megváltoztatni...



 

Így is történt, a csapat az eredetileg Hanninennek szánt második autót Sordónak adta, így ő utazhat Argentínába. A Hyundai a finnt úgy kárpótolja, hogy a tervekkel ellentétben lehetőséget adnak neki a júniusi Olasz Ralin, amit 2010-ben meg is tudott nyerni, amikor az még az IRC-sorozat része volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: