DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Továbbfejlesztett Desmosedicit tesztel jövő héten a Ducati

A Ducati az elmúlt versenyeken egyre javuló formát mutat, de nem állnak le a fejlesztésekkel a bolognai gyárban: az olasz márka jövő kedden a GP14 egy továbbfejlesztett változatát teszteli Mugellóban, amelyet akár már Aragónban bevehetnek versenykörülmények között. Eközben az Avintia Racing is kipróbálhatja az Open szoftverrel ellátott motort.

Gigi Dall"™Igna érkezése határozott fejlődést mutat a Ducati királykategóriás csapata: Andrea Dovizioso már több dobogós helyezést is begyűjtött idén, s főként a pramacos Andrea Iannonével kiegészülve számos alkalommal megcibálták már a "nagy négyes" (a két Repsol Honda és a két Yamaha) bajszát is. Jövőre az olaszok egy teljesen újragondolt koncepcióval szállnak harcba a GP15 képében, ám még az idei motort is folyamatosan fejlesztik, a GP14 egy legújabb változatát pedig jövő kedden a két Andrea ki is próbálhatja Mugellóban. Ráadásul amennyiben a fejlesztések beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, könnyen lehet, hogy a két olasz versenyző már a jövő hétvégén sorra kerülő aragóni futamon is azzal áll rajthoz. A bikesportnews.com információi szerint az új csomagot azonban semmiképp nem kapja meg az a Cal Crutchlow, amely év végén elhagyja a Ducatit, s az LCR Hondához igazol, így a brit aligha reménykedhet jobb teljesítményben a számára eléggé szenvedősre sikeredő szezon utolsó szakaszában.

 



Ha be is válik a Desmosedici GP14 legfrissebb változata, Crutchlow akkor sem kapja meg azt

 
Fontos hír még, hogy ugyanezen a teszten az Avintia Racing is jelen lesz: a csapat múlt héten jelentette be, hogy 2015-től a Ducati partnerei lesznek, de azt is elárulták, hogy nem feltétlenül várják meg a 2015-ös évad kezdetét a váltással. Ennek megfelelően pilótájuk, Hector Barbera Mugellóban felülhet a GP14 Open kategóriás motorvezérlő-elektronikai (ECU) szoftverével ellátott változatára, arról azonban még nincs hír, hogy esetleg élesben is bevetnék-e már idén ezt a kombinációt. Annyi azonban mindenesetre már kiderült, hogy közvetlen támogatást is fognak kapni a Ducatitól: a bolognai gyár műszaki szakembereket delegál majd az Avintia garázsába a versenyhétvégéken, azonban még így sem lesznek azonos szinten az olaszok másik szatellit istállójával, a Pramac Racinggel. Annál a csapatnál egyébként egy hely még kiadó, hiszen egyelőre csak Yonny Hernandez szereplése biztos náluk: a kolumbiai a GP14 továbbfejlesztett verziójával versenyez majd, ám ő gyári státuszúként fog indulni, így a Ducati saját ECU szoftverét használhatja majd.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: