DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

MXoN: Szvoboda megsérült, Hugyecz helyettesíti a magyar csapatban

Szvoboda Bence a hétvégén szerzett vállsérülése miatt nem indulhat a Motocross of Nations-ön, helyette Hugyecz Erik képviseli hazánkat Open kategóriában.

A cseh bajnokság utolsó fordulóján Bence a kvalifikáción ütközött egy versenyzővel, az esés következtében olyan sérülést szenvedett, mellyel orvosi utasításra nem vállalhatja a szereplést nemzeti csapatunkban a szeptember 28-i, lettországi csapat-világbajnokságon.  

 

A versenyző a maradandó sérülések magas kockázatával számolva kényszerült visszalépni a válogatott pozícióból. Helyettesítésére a Magyar Motorsport Szövetség Hugyecz Eriket kérte fel, aki a lehetőséggel élve elfogadta az ajánlatot.



Az MX3-as világbajnokság magyar pontszerzője az idő szűke miatt Kegumsban Szvoboda felkészített 350-es motorjának nyergében áll rajthoz a sportág olimpiájaként is emlegetett Nemzetek Krosszán, ahol a magyar nemzeti válogatottat Németh Kornéllal és Déczi Balázzsal karöltve fogja képviselni.

 

Az alábbiakban a Team HTS KTM hivatalos közleménye olvasható Bence sajnálatos sérüléséről.

 

Bencének véget ért a szezon

Sajnálattal közöljük, hogy Szvoboda Bence múlt hétvégén elszenvedett sérülései súlyosabbak voltak, mint amire először gondoltunk. Több orvossal is konzultált versenyzőnk az elmúlt két napban, hogy biztos diagnózist kapjunk állapotáról. Az önhibáján kívül elszenvedett bukása következtében válla három helyen eltört, így számára befejeződött a 2014-es szezon. A doktorok szigorúan megtiltották, hogy ilyen állapotban rajthoz álljon a jövő hétvégén esedékes Nemzetek Krosszán, pedig ő még így is a válogatott rendelkezésére állt volna, de a kilátásba helyezett maradandó sérülések miatt végül visszalépni kényszerült. Bence kiválása ellenére is ott lesz a magyar csapat Lettországban. Az illetékeseket értesítettük versenyzőnk sajnálatos sérüléséről, és a Magyar Motorsport Szövetség MX szakágának vezetője felvette a kapcsolatot Hugyecz Erikkel, aki elfogadta a felkérést. Az utazásig visszalévő szűk 1 hétre való tekintettel már nincs mód a technikai változtatásokra, így Erik a Bencének felkészített 350-essel áll rajthoz Kegumsban. Bár bajnokunk nem szállhat nyeregbe, a magyar küldöttség tagjaként a helyszínen fogja segíteni az alakulatot. örömünkre szolgál Hugyecz Eriket köszönteni a válogatottban, mindent megteszünk, hogy Magyarországot méltó módon képviseljük a csapat-világbajnokságon, és dicsőséget szerezzünk a címeres meznek.

 

Bence Tápióbicskén sem versenyez, de a depóban találkozhattok vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: