DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo számára nem volt komoly opció a Ducati vagy a Suzuki

Bár Jorge Lorenzót már a szezon eleji tesztektől többször emlegették egy lapon a Ducatival, sőt, olykor a jövőre visszatérő Suzukival, ő elmondta, nem gondolt komolyan a márkaváltásra. Érdekes viszont, hogy most az nem hangzott el, hogy a Yamahával szándékozik befejezni karrierjét, a mondatai mögött megcsillan, hogy valóban szimpatizál a bolognaiakkal.

A négyszeres világbajnokkal, Jorge Lorenzóval kapcsolatban már 2014 elejétől többször olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint távozhat jelenlegi csapatától, a gyári Yamahától. A lehetséges új márkák között legtöbbször a Ducati név hangzott el, de a jövőre visszatérő Suzuki is fel-felbukkant cikkekben. Mivel Lorenzo a szezon első felében nem egészen azt a teljesítményt nyújtotta, amit elvárhattunk volna tőle, egyre erősödtek a váltást firtató hangok. Időközben egy olyan eshetőség is felbukkant a médiában, mely szerint a mallorcai egy 1+1 éves szerződést írhat alá a Movistar Yamaha MotoGP-vel, és ha úgy látja 2015 után, szabadon távozhat. E szerint a forgatókönyv szerint Jorge a Ducatinál folytatta volna 2016-ban.

 



Két évig még biztosan hasonló színekben látjuk

 
A találgatásoknak azonban az Indianapolisi Nagydíj előtt lett vége, akkor ugyanis Lorenzo egy újabb kétéves szerződést írt alá a Yamahával. Bár menedzsere, Albert Valera a Suzukival és a Ducatival is tárgyalt, egyik gyár ajánlata sem tűnt elég vonzónak. A 27 éves versenyző mindig is hangoztatta, a lehető legversenyképesebb ajánlattal kíván élni, így valóban igen kockázatos lett volna leszállni az YZR-M1-ről. A maradásának okairól, valamint a pletykákban emlegetett gyárakról a motorcyclenews.com-nak nyilatkozott Lorenzo. "A Suzuki egy darabig távol volt a versenyzéstől, és nem lesz könnyű számukra visszatérni és az élen lenni, harcolva a Hondával és a Yamahával. A Ducati pedig egy új mérnököt igazolt egy éve, és ismerem Gigi Dall"™Ignát a 250-es géposztályban töltött apriliás időkből, és biztos vagyok benne, hogy jó dolgok történnek majd miatta a Ducatinál."


 
"A Ducatinak még egy kis időre van szüksége, hogy az élre kerüljenek, és valószínűleg nem szeretnének top versenyzőt, amíg nincs jó motorjuk. De a legfontosabb dolog, hogy mindig is nagyon közel álltam a Yamahához, és jó dolgokat értünk el közösen, és szerintem a legjobbak még hátravannak. Még akkor is így érzem, ha a szezonom eddig nem ment túl jól, de normál körülmények között még mindig tudok versenyeket nyerni a Yamahával, és a bajnokságért harcolni, szóval jelenleg ez a legjobb opció számomra és a Yamaha számára is" - fejezte be Jorge, aki a kisebb-nagyobb fejlesztések érkezése óta egyre jobb formába lendül. 

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: