DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Marquez és Pedrosa értékelték jövő évi versenygépüket

Az előző hétvégi verseny után egy egynapos tesztet tartottak a MotoGP-ben hétfőn Brnóban. A Yamaha gyári versenyzői mellett a Repsol Honda tehetségei is kipróbálták jövő évi motorjukat, viszont ők ezt már nem először tették, hiszen egy hónappal ezelőtt ugyanezen az aszfaltcsíkon már beletekerték az első kilométereket a prototípusokba.

A HRC nem bíz semmit a véletlenre, kihasználva a jelenlegi RC213V sikereit már javában folyik a munka a jövő évi versenygéppel. Gyári pilótáik először július közepén ülhettek fel a 2015-ös motorok első, csiszolatlan változataira Brnóban. Azóta eltelt a nyári szünet, valamint két futamot is rendeztek, így volt idő feldolgozni az akkor szerzett információkat, és a mostani csehországi tesztre már egy-két módosítást is eszközölhettek a motoron. Bár a délelőtt még a jelenlegi versenymotorok finomhangolásával telt, délután Dani Pedrosa és Marc Marquez már a jövő évi modellel köröztek. 

 




Mindketten ezzel a frissített változattal futották meg hétfői legjobbjukat. Marquez ráadásul valamelyest felejtetni tudta vasárnap szerzett negyedik pozícióját, hiszen egy pályacsúccsal hívta fel magára a figyelmet. Pedrosát sem kellett félteni, 1"™56.014-et ment, ami nem mondható rossznak abban a tudatban, hogy ezeken a napokon nem a köridő a legfontosabb dolog. Nem rejtették véka alá véleményüket az új Hondával kapcsolatban, gondolataikat a MotoGP hivatalos honlapja osztotta meg a rajongókkal.


 
"Nagyon jól ment a mai nap, és boldog vagyok, mert kitöröltük a kétségeket, amik a tegnapi verseny után voltak bennünk. Nem értettük, mi történt. Arra a következtetésre jutottunk, hogy több tényező is összejött tegnap, mert ma az elejétől gyorsak voltunk és jó tempónk volt ugyanazzal a beállítással, mint tegnap. Ma reggel az idei motorral való munkára fókuszáltunk, néhány különböző beállítást használva, és azonnal jól éreztem magam. Később újra kipróbáltuk az új motort, amiben nagyszerű lehetőségek vannak, és jó időt értünk el vele. A legjobb dolog az, hogy a mai tempónk újra az volt, ami egész hétvégén, kivéve a vasárnapot" - fogalmazott Marquez.

 

 

Természetesen megszólaltatták a vasárnapi győztest, Dani Pedrosát is, aki elért idejével a harmadik helyen zárta a tesztnapot. Ő az alábbiakat mondta: "Arra használtuk a mai napot, hogy kipróbáljunk különböző beállításokat, felhasználva a tegnapi versenyen gyűjtött adatokat, itt Brnóban. Mindenekelőtt a felfüggesztésekre és a motorra koncentráltunk, észben tartva a szezon hátralévő versenyeit. A jövő évi motort is teszteltük, ami kapott néhány újítást ahhoz képest, amikor utoljára itt mentünk vele júliusban. Az első teszt után elvégeztünk néhány változtatást, némelyik pozitívan működött, és némelyik nem, de képesek voltunk egy újabb lépést tenni előre a fejlesztésekkel, legközelebb Valenciában tesztelünk majd."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: