DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Hivatalos: Crutchlow is marad a Ducatinál 2015-re

Nem sokkal azután, hogy Andrea Dovizioso bejelentette szerződéshosszabbítását a Ducati gyári alakulatával, Cal Crutchlow is elárulta: él a kontraktusában lévő opcióval, s a következő szezont is a vörösöknél tölti. Eközben Paolo Ciabatti, a bolognai gyártó MotoGP-s projektvezetője azt is elhintette, hogy Andrea Iannonének is jobb technikát biztosítanának jövőre.

A tegnapi nap egyik legfontosabb híre volt, hogy Andrea Dovizioso szerződést hosszabbított a Ducatival, majd néhány órával később kiderült, hogy jövőre is Cal Crutchlow lesz a csapattársa, miután a brit is él a kontraktusában megfogalmazott opcióval, s marad a bolognaiak gyári alakulatánál. A pilóta ezt olasz kollégájához hasonlóan Misanóban jelentette be, majd még azt is hozzátette, hogy az idei gyengébb szereplés ellenére bizakodó a jövőt illetően:
 

"Sosem fogom feladni, és biztos vagyok benne, hogy a következő évi motor jóval alkalmasabb lesz arra, hogy felvegyük a harcot a többi gyári csapattal. önbizalmat kell gyűjtenem, hogy újra gyorsan tudjak motorozni, de optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy jövőre újra az élmezőnybe kerülhetünk" - idézi Crutchlow szavait a MotorCycleNews.com szakportál.

 




Paolo Ciabatti, a Ducati MotoGP projektjének vezetője így kommentálta a döntést, egyúttal elhintett egy érdekes plusz információt is: "Dovizioso szombat reggel hosszabbította meg a szerződését, Calnak pedig eddig is volt már, és jövőre is a gyári alakulatnál folytatja" - olvasható Ciabatti nyilatkozata a motogp.com weboldalon. "Iannone pedig még annál is jobban teljesít, mint amire számítottunk, s azt szeretnénk, ha velünk maradna. Jobb technikai hátteret szeretnénk biztosítani számára, jövő héten pedig el kellene döntenünk, ezt hogyan tegyük meg, milyen szerződést kössünk és milyen legyen pontosan a műszaki csomag."
 

Ebből az is kiderül tehát, hogy Iannone is jobb csomagra számíthat 2015-ben a jelenleginél, ám az még kérdés, hogy ezt hogyan valósítja meg a Ducati: a Pramac Racing számára biztosítanak jobb technikai hátteret, vagy a crash.net információi szerint még az is elképzelhető, hogy akár három motor induljon jövőre a gyári alakulatnál.
 

A szakoldal egyébként kiemeli, hogy Dovizioso és Crutchlow szerződéshosszabbításával a Ducati Team a második alakulat a Repsol Honda után, amely bejelentette jövő évi felállását, miközben a visszatérő Suzuki számára is egyre kevesebb a merítési lehetőség: a legfrissebb pletykák szerint Aleix Espargaro mellett a tavalyi Moto3-as világbajnok, idén a Moto2-ben vitézkedő Maverick Vinales a legfőbb célpont. Emellett az Aprilia is képbe kerülhet, miután elképzelhető, hogy az eredetileg 2016-ra tervezett gyári visszatérésüket egy évvel előrébb hozzák.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: