DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Marquez bukott a Repsol brnói tesztjének első napján

Alig ért véget a gyorsasági motoros világbajnokság Német Nagydíja, a Sachsenringen kettős győzelmet arató Repsol Honda alakulata Brno felé vette az irányt, hogy egy háromnapos tesztet bonyolítsanak le a cseh pályán, ahol szerdán a tervek szerint a 2015-ös gépük is pályára gurul. Marc Marquez ma egy bukással nyitotta a változó körülmények között kezdődő privát gyakorlást.

Elképesztő első félévet zárt a MotoGP-ben a Repsol Honda és különösen Marc Marquez, aki kilencből kilenc futamgyőzelemmel áll idén a tabella élén. Csapattársa, Dani Pedrosa eközben a pontverseny második helyére kapaszkodott fel sachsenringi dobogójának köszönhetően, ám az istálló a négyhetes nyári szünet elején sem pihen, ugyanis a tervek szerint keddtől csütörtökig a Cseh Nagydíj helyszínén, Brnóban tesztelnek.

 



A lepel, amely alatt a Repsol Honda 2015-ös motorja rejtőzik: a gépet a tervek szerint szerdán pályára viszi Marquez és Pedrosa

 
A gyakorlás érdekessége, hogy az előzetes hírek szerint szerdán először pályára gurul majd a gyári RC213V 2015-ös prototípusa is. A háromnapos kiruccanás fontosságát jól jelzi, hogy a MotorCycleNews.com információi szerint a HRC tesztcsapatának számos olyan tagja feltűnt a brnói paddockban, akik általában a fejlesztő pilótájukkal, Kousuke Akiyoshival szoktak együtt dolgozni, ám most jelen akartak lenni, amikor két állandó spanyol versenyzőjük - akikkel egyaránt szerződést hosszabbítottak a következő szezonokra is - kipróbálja a jövő évi motort.

 

Kedden ilyen időjárás fogadta dél körül a csapatot Csehországban

 
Kedden azonban még a 2014-es verzióval körözött Marquez és Pedrosa, ám az időjárás nem volt túl kegyes hozzájuk, ugyanis bár a teszt meleg és napos körülmények kezdődött, nem sokkal dél előtt nekiállt az esni. A motorosok így nekiálltak a Bridgestone vizes pályára alkalmatos abroncsait tesztelni, ám az aszfalt csak néhány ponton volt nedves, s ez ki is babrált Marquezzel, aki bukott az 5-ös kanyarban, amely a csapat jelentése szerint éppenséggel pont száraz volt. A címvédő szerencsére megúszta az esést, így délután folytathatta a megkezdett munkát.

 

A címvédő bukással fűszerezett napjába még az is belefért, hogy a brnói motoros iskola lelkes fiataljaival találkozzon 

 
A nap krónikájához tartozik még, hogy Marquez - ahogy az a saját twitter-oldalán közzétett fotón is látszik - ma találkozott néhány fiatal tehetséggel, akik a brnói motoros iskola növendékei. Bár közülük többeknek is Valentino Rossi legendás rajtszáma, a 46-os díszelgett a bőrruháján és a sisakján, a kép tanúsága szerint a nagy érdeklődéssel figyelő gyerkőcöket nem zavarta, hogy nem a "Doktor", hanem "csak" a regnáló világbajnok látogatta meg őket.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: